Evlenmek için kaç para lazım?

Geçen hafta arkadaşım evlendi ve 100.000 liraya düğün yaptı. Diğer masrafları ile 250.000 lirayı bulmuştur diye tahmin ediyorum. Çok minimal olsanız bile en az 50.000 lazım. Parasız olmuyor arkadaşlar.

Ağabeyim çok geçmiş olsun. Haddim olmayarak; Boşver be ağabey Allah yüzüne bakmış tez elden tanımışsın. Benim de bir yarim var, 5 yıldır konuşuyoruz kendisi çok mütevazi. Düğüne bile gerek yok kafasında. Korkuyorum o düğün bile istemeyen kız herşeyin en iyi olsun bir kere evlencem ben kafasına düşecek diye. Aynı zamanda ihtimal dahi vermiyorum. Herşeyin en iyisi senin olsun Ağabey mutlu bayramlar.

Bana kalırsa evlenmek denilen şeyde saçma ama.
Yani haklı olabilirsiniz. İki kişi karar verip aynı evde yaşamaya başlasın ve denesin. Evlilik denilen şey karşılıklı çıkarların sağlandığı ve hakların resmi bulunup yasa altında beraberliklerinin sağlandığı olay.

Önemli olan evlenebilmek değil, sürdürebilmek.

Çiftlerin toplam aylık geliri ve beklediği yaşam standardı. Birlikte 10 yıl, 20 yıl, 50 yıl sonra hangi varlıklara sahip olmak istiyorsunuz? Bir çocuk yetiştirmek yetiştirme seviyesine göre bağımsız hale gelene kadar ortalama 250.000-1.500.000 harcama demek örneğin.

Basit evlilik hazırlıkları 50.000 - 100.000'den başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…