Arleigh Burke
Hectopat
Geçen hafta arkadaşım evlendi ve 100.000 liraya düğün yaptı. Diğer masrafları ile 250.000 lirayı bulmuştur diye tahmin ediyorum. Çok minimal olsanız bile en az 50.000 lazım. Parasız olmuyor arkadaşlar.
Ağabeyim çok geçmiş olsun. Haddim olmayarak; Boşver be ağabey Allah yüzüne bakmış tez elden tanımışsın. Benim de bir yarim var, 5 yıldır konuşuyoruz kendisi çok mütevazi. Düğüne bile gerek yok kafasında. Korkuyorum o düğün bile istemeyen kız herşeyin en iyi olsun bir kere evlencem ben kafasına düşecek diye. Aynı zamanda ihtimal dahi vermiyorum. Herşeyin en iyisi senin olsun Ağabey mutlu bayramlar.Nasılsa kimse beni burada tanımıyor, her şeyi apaçık yazayım. "Bu olay evleneceğin kişiye göre değişir. Evleneceğin kişi sonradan görme görgüsüzlerdense çok para çıkar" yazmış ya arkadaş daha 2 hafta önce bu durumdan dolayı ayrıldım.
Bir adet evim var, en azından kirada oturmayız diye içim rahattı. Bu iş için kenarda 65 bin lira nakit param var. Hatun kişi bu işlere girmeden tam benim kafada idi daha doğrusu ben öyle zannediyordum. Mütevazi bir düğün, akrabalardan, dostlardan 3-5 altın alıp bir şekilde yoluma devam ederim diyordum ki hatun kişisinin içerisindeki canavar sonradan ortaya çıktı. Evin önünde yemekten, bilmem ne sarayında düğüne döndük hem de bir anda. Halbuki Fransız Kraliyet Sarayından gelmeymiş ben fark etmemişim. 37 yaşımdayım, bu yaşıma kadar kimseyi aşağılamadım yanlış anlaşılmasın ama ben 5.500 TL maaş alan birisiyim kız asgari ücrete çalışıyor. Neyse uzatmıyım, karşıdaki hatun kişisine bakar bu işler. Konu tam da denk geldi uzattım, kusura bakmayın artık.
Düğün gibi bir saçmalığı yapmazsanız, sadece ev masrafları ile kurtulursunuz.
Yani haklı olabilirsiniz. İki kişi karar verip aynı evde yaşamaya başlasın ve denesin. Evlilik denilen şey karşılıklı çıkarların sağlandığı ve hakların resmi bulunup yasa altında beraberliklerinin sağlandığı olay.Bana kalırsa evlenmek denilen şeyde saçma ama.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.