Evlenmekten korkmak normal mi?

28 yaşındayım, aylık kazancı iyi olan bir işte çalışıyorum. Hani evlensem kira da öderim ev de geçindiririm ama:

Hiç evlenesim yok. Hep bekar kalasım var. Aile evinde kalıyorum ve aile evini anne babamı çok seviyorum. Kira derdi yok, sorumluluk yok, dert yok. İşten gel yemek ye oyununu oyna yat dinlen sonra tekrar işe git.
Çok güzel bence.
Sürekli mesaj ilgi bekleyen kimse yok, zamanı istediğin gibi kullanabiliyorsun. Özgürsün onun hafifliği var. Kazancı istediğin gibi kendine harcıyorsun.

Hani evlenirsem birçok şeyim kısıtlanacak. Annemle kardeşimle takılmayı gezmeyi daha çok seviyorum.

35'e kadar evlilik düşünmüyorum doğru yapıyorum değil mi?

35 gayet iyi bir yaş 4-5 tane tanıdığım var senin gibi geç evlenen ve şu anda mutlular eminim ki gaza gelip erken evlenseler çoktan boşanmış olurlardı. Kendi hayatın hocam bu sonuçta nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa. Şunu da unutma yani 35'ine kadar sap gezme hani evlenmemek istemen normal ama kız arkadaşların falan olsun çünkü sonrasında kendine göre birini bulmak çok zorlaşır.

Hocam 25 yaşında birisi olarak ben 35 değil direkt ömür boyu düşünmüyorum. 6 senelik uzun ilişkim de oldu, kısa süren ilişkilerim de oldu. Aşık oldum sevdim sevildim ama kadınlar gerçekten çok zor ve anlaşılmaz varlıklar. Bütün ilişkilerim de hüsranla bitiyor, aldatılma kavga vs. Kadınlar ayrılırken veya herhangi bir tartışma anında çok değişiyor canavara dönüşüyorlar.Yani Türkiye gibi hukukta kadın üstünlüğü bulunan bir ülkede evlenmek resmen intihar etmeye eşdeğer. Benim mentalitem de şu yönde, evlenmem ama sevgili olurum vakit geçiririm onun dışında resmi birliktelikte bulunmam. Resmen kendi ölümünü imzalıyorsun.

Hocam 25 yaşında birisi olarak ben 35 değil direkt ömür boyu düşünmüyorum. 6 senelik uzun ilişkim de oldu, kısa süren ilişkilerim de oldu. Aşık oldum sevdim sevildim ama kadınlar gerçekten çok zor ve anlaşılmaz varlıklar. Bütün ilişkilerim de hüsranla bitiyor, aldatılma kavga vs. Kadınlar ayrılırken veya herhangi bir tartışma anında çok değişiyor canavara dönüşüyorlar.Yani Türkiye gibi hukukta kadın üstünlüğü bulunan bir ülkede evlenmek resmen intihar etmeye eşdeğer. Benim mentalitem de şu yönde, evlenmem ama sevgili olurum vakit geçiririm onun dışında resmi birliktelikte bulunmam. Resmen kendi ölümünü imzalıyorsun.
Kadınlar ayrılırken veya herhangi bir tartışma anında çok değişiyor canavara dönüşüyorlar. Buna katılıyorum, çok doğru.

Hocam siz bilirsiniz tabii sizin hayatınız karışamam ama evlenmeyi de insan bir kez de olsun yaşamalı bence. Kaç kez geliyoruz hayata. Sorunca diyebil ben evliyim diye. Kimse demesin bu adam şu yaşa gelmiş hala evlenememiş diye.

Hocam kusura bakmayın ama biraz asosyal gibi geldiniz bana işe git gel oyun yat uyu demişsiniz. Birisiyle hayat paylaşmak ona bakmaktan ibaret değil ya da daha olgunlaşmamışsınız.
Hocam ne yalan söyleyeyim haklısın. Evet asosyalim. Evet kendimi biliyorum daha olgun değilim yaşımdan küçüğüm. Çocuk gibiyim. Ne yapacağım peki

Hocam siz bilirsiniz tabii sizin hayatınız karışamam ama evlenmeyi de insan bir kez de olsun yaşamalı bence. Kaç kez geliyoruz hayata. Sorunca diyebil ben evliyim diye. Kimse demesin bu adam şu yaşa gelmiş hala evlenememiş diye.
Orası öyle tabii ki hocam. Ama dediğim sebeplerden dolayı korkuyorum. Rahatım bozulacak. Sorumluluk duygusu. Birine bağlı olma. Aileden uzaklaşma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı