Evren Büyük Bir Canlının Beyni Olabilir mi?

Keşke NASA temizlik görevlisi olarak işe girsem😀 çok meraklı bir insanım dır.

Evren’imizin yaşı 13,75 milyardır.” Diyor o zaman. Dünya’nın yaşının yaklaşık 4,54 milyar olduğunu söylemişler. Bunu nasıl diye buluyorlar nasıl kesin olarak diye biliyor bu bilim adamları
Sizce Mars da hayat var midir açama.

Arkadaşlar evren gerçekten insan beynine çok benziyor. Bizim de aşırı büyük bir canlının beyninin içindeki atom olma ihtimalimiz nedir? Kim, bunun aksini nasıl kanıtlayabilir?

Eki Görüntüle 442142

Kaynak
Evrenin böyle bir yapıya sahip olduğunu nasıl bilebiliriz ki, bu tamamen tahmini. Işık fotonları gönderip yerlerini tayin etmeye çalışsan buna insanlığın ömrü yetmez ki bu kadar uzun bir deney sürdürülemez. Başka bir konu böyle şeyler sadece hipotezden ibaret kalır. Hiçbir kimse bu hipotezlerin doğru veya yanlış olduğunu kanıtlayamaz. İnsanlığın ilk sorgulaması gereken şey varlık değil yokluk olmalıdır. Varlık yokluktan meydana gelmiştir. Karanlık hep vardır çabalayan ışıktır.

Dünya'daki en akıllı varlık bizler olsak da evren çapında fikir yürütecek olursak hiç de gelişmiş bir zekaya sahip olduğumuz söylenemez. Dünya'ya binlerce yıldır ayak basıyor olduğumuz halde etrafımızda olup bitenleri halen daha yeteri kadar algılayamıyor, anlam veremiyoruz. Keşfediyoruz bazı şeyleri ancak çok yavaşız, enerjimizin çoğunu "Birbirimizi nasıl daha iyi öldürürüz" sorusunun cevabını bulmakla harcıyoruz.

Bir canlının beyninde yaşamadığımız az çok aşikar ancak yaşadığımız evreni tanıdığımız da söylenemez. Kaldı ki canlıların beynini geçtim, kendi beynimizin bile ne işe yaradığını tam anlamıyla keşfedebilmiş değiliz. Olay yine dönüp dolaşıp "Ne deyeceğine, deyip demeyeceğine" noktasına geliyor şimdilik.

Böyle şeylere inanmayın Samanyolu Galaksisi'nin fotoğrafını çektik diye paylaşıyorlar. Kardeşim sen o galaksinin dışına çıkıp uzaktan fotoğrafını nasıl çektin Allah aşkına ? Yani bir öküzün içindeki bir hücrenin öküzün fotoğrafını çektim diye paylaşması gibi bir şey bu. Önce bir dışına çık dışarıdan fotoğrafını çekersin. Ben inanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı