Evren Büyük Bir Canlının Beyni Olabilir mi?

Enerji verilmediğini nerden biliyorsunuz. Olayları kendi gerçekliğinize göre yorumlamanız anlamsız. Bu sadece bir teori.
Kendini komik duruma düşürme. Evren büyük bir canlının beynidir demek akla mantığa zarar bir açıklama. Ikincisi arkadaşa bu soruyu sorman da mantiksiz, o da sana enerji verildiğini kanitla dese ne diyeceksin? Teori sözcüğünü de rastgele kullanmayın, teori sandığın kadar basit bir tabirde değildir.

Bu sıradışı fikirlere, hiçbir kaniti olmayan iddaalara insanlar neden inanmak istiyor hayretler verici.

Nerden veriliyor peki? Bana tanrı, deme sakın. Ol, diyor oluyor hikayesi falansa hiç konuşmayalım.
Tabi ki hayır. Bunu bilemeyiz ki. Bizim gerçekliğimiz dışında başka varlıklar olabilir.
Kendini komik duruma düşürme. Evren büyük bir canlının beynidir demek akla mantığa zarar bir açıklama. Ikincisi arkadaşa bu soruyu sorman da mantiksiz, o da sana enerji verildiğini kanitla dese ne diyeceksin? Teori sözcüğünü de rastgele kullanmayın, teori sandığın kadar basit bir tabirde değildir.

Bu sıradışı fikirlere, hiçbir kaniti olmayan iddaalara insanlar neden inanmak istiyor hayretler verici.
Kime göre akla mantığa zarar bir açıklama. Her aklı mı kastettin gerçekten. Zaten kanıtlayabilirim demedim ki, bu sadece bir teori.

Bilim insan dışı varlıklar olabilir der. Senin gibi büyük ihtimal demez, ihtimal büyükse buyur kanıtla kardeşim. :)
Koskoca evrende sadece dünyada yaşam olacağını sanmak doğru bir yaklaşım değil. Evrende insan dışı varliklarin olma ihtimali, olmama ihtimalinden daha yüksek. Daha somut olarak karşılaşmadık sadece. Büyük ihtimal ile olabilir arasinda da bir fark yok. Boş boş konuşuyorsun sadece. Tabii kendin komplo teorisyeni olduğun için böyle boş konuşmana şaşırmamak gerekiyor. Ne de olsa hiçbir şey bilmiyorsun.
Tabi ki hayır. Bunu bilemeyiz ki. Bizim gerçekliğimiz dışında başka varlıklar olabilir.

Kime göre akla mantığa zarar bir açıklama. Her aklı mı kastettin gerçekten. Zaten kanıtlayabilirim demedim ki, bu sadece bir teori.
Kanitlayamazsan ne diye bu iddaayi savunmayi sürdürüyorsun o zaman. Akla zarar bir açıklama yine diyorum hangi mantikla evrenin bir canlının beyni olduğunu söylüyorsun? Kafaniz baya güzel herhalde. Beyin ile evren arasında bağ kurmak nasil bir akıl tutulmasidir.

Madem olay bu. Yani kanitlayamacagimiz şeyler saçma bile olsa kabul görür mantığı var. O zaman bende diyorum ki; evren bir balığın midesindedir. O balikta suda yaşıyor. Evren için gerekli enerjiyi de kendi atıklarını yiyerek karşılıyor. Alın bu fikre de saygı duyun. Sonuçta kanitlayamiyorsunuz.

Evren beyin oluyorsa pek ala benim dediklerim de olabilir.

Bir nesnenin veya canlının üstündeki her bir karbon atomu 500 senede yok olur. Yok olan karbon atomu sayısı o nesnenin veya canlının yaşını verir.
Hayır. Karbonun yarılanma ömrü 5700 senedir. 5700 sene sonra, karbon-14 yarılanıyor. Yani x gram karbon 14 varsa x/2 gram oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı