Evren mükemmel midir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim düşüncem biraz farklı kısaca bahsedeyim aksi veya destekler fikirleriniz olursa lütfen yazın.
Evren mükemmel değildir fakat mükemmel olması için birçok zaman çizgisi vardır. Bu zaman çizgilerinin yer yüzündeki temsilcisi de ağaçlardır. Her karar veya zamanı etkileyecek olay bir daldır. Ve bir diğer o daldan uzayan ve o daldan uzayan dal. Her bir ağaç başka bir zaman çizgisini temsil ediyor. He hiçbir zaman çizgisi birbirine değmiyor ( ağaçların kendi alanları vardır birbirlerine değmezler). Evren mükemmel olmak adına sürekli bir şeyleri değiştirir ve her seferinde yeni bir ağaç ortaya çıkar. Bir ağacın ölümü de o zaman çizgisinin felaketle sonuçlanmasıdır. Aslında çok daha uzun ve ayrıntılı bir konu fakat en kısa bu şekilde anlatabildim.
 
Bilinemez. Doğrulanamaz veya yanlışlanamaz. Evrenin tüm bilgilerine vakıf olmadan onun mükemmel olduğunu iddia edemeyiz. Kusur gibi görülen bir şeyi de mükemmellik kavramının karşısına kısıtlı bilgimizle bir antitez olarak sunamayız.
 
Kainat'ta düzen ya da kaos olduğunu düşünmüyorum. Sadece, var işte.
 
Yaşadığımız evren durağan bir evren değildir, yani kaos var diyebiliriz. Tabi görünürde mükemmel görünüyor.
 
Evrende düzen olduğunu söylemek saçmadır, daha saçması ise kaos olduğunu söylemektir. Örneğin, ben düzeni gezegenlerin kütleçekim ile yıldızların etrafında dönmesi olarak örneklendiriyorum, o halde evrem düzenlidir. Ben kaosu karadelikler olarak örneklendiriyorum, o halde evren kaostur.
 
Daha saçması ise kaos olduğunu söylemektir. Ben kaosu karadelikler olarak örneklendiriyorum...
Daha karadeliklere gelene kadar süper patlamalar, kuasarlar, pulsarlar, kozmik ışımalar, başı boş dolaşan ve kitlesel imhaya neden olacak sayısız cisim, yer değiştiren galaksilerin birleşmeleri gibi bir sürü kaotik etken mevcut. Bu etkenlerden dolayı da yaşam, kozmik ölçeğe göre sadece kısa dönemlerde kısıtlı alanlarda mümkün olabiliyor. Bundan dolayı evrene kaotik bir ortam demenin saçma olan bir tarafı yok aslında.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı