Evren nasıl oluştu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dedi 14 yaşındaki minik hafız
Keşke hafız olabilsek ama o mertebede değiliz.
Yaw ilk gozuma takıldı bakara suresinde "İsrailoğulları biz sizi üstün kıldık" bunu gördüm be guldum. Yahu o ayetler tek tek inmiyor üçerli beşerli iniyor biraz öncesine ve sonrasına bak anlatıyor zaten
Tekamül Kuran'da geçer.
Ben okudum okumasam nasıl anlayayım.

Size bı tavsiye konuşurken cevap vermek için değil anlamak için düşünün bu şekile ilerlersiniz öbür türlü kurukafalık olur.

Hiçbir şekilde Evrim, Kuran'da geçmez. Kuran'da bahsedilen evre meselesi evrim ile uzaktan yakından alakalı değil. Meniden, sudan, çamurdan, balçıktan, aşılanmış yumurtadan, kalça kemiğinden yaratılma evreleri kasteder. İlk insan tabiri bile doğrudan evrimle terstir. Evrimde ilk insan diye bir şey yoktur. Yaratılış hadisesi de Tevrat'tan alınmadır bu da bilimsel olarak yanlış bir bilgidir.

Takamül diye araştırınız.

Yazdığım onca şeyden sadece bunu mu çıkardın?
Sadece Bakara 122'de geçmiyor.
Bakara / 40
Bakara / 47
Bakara / 122
Câsiye / 16
Duhân / 32
5 farklı yerde aynı ayet geçiyor. Sonuç olarak bir milletin, tüm insanlığın yaratıcısı tarafından üstün kılındığı, bizzat o yaratıcı tarafından söyleniyor.

@kindoftechnocratic sendeki bu kibire bittim. En iyisini, en doğrusunu sen biliyorsun, hem ilahiyatta hem de bilimde müthişsin. İleride gidip bilim adamı olda ülkeyi aydınlat paşam. Hatta doktorayı Oxford üniversitesi ilahiyat bölümünde yap. Seni burada harcıyorlar.

Yok biz bilimden anlamayız, yok kitabı okumadık, yok okusak bile kendimiz anlayamayız illa cinci hocalara tercümeye gideceğiz...

Zaten dünyanın %80'i çayır cayır yanacak gayrimüslim olduğundan. Boşveeeer biz de yansak ne olur sanki.

Sakın sanma ki; Allah zalimlerin yaptıklarından gafil (habersiz ve ilgisiz) dir. Sadece onları, gözlerin dehşetle döneceği (korku ve şaşkınlıktan bakışlarına baygınlık geleceği) bir güne kadar ertelemektedir. (İbrahim) 7

Tmm
Ayetlerin öncesini ve sonrasını oku

Yani? Bu bir cevap değil.
Tmm

Ayetlerin öncesini ve sonrasını oku
Sonrasında veya öncesinde ne yazdığının bir önemi yok. 'bir zamanlar'' ifadesinin olması veya olmaması olayın özünü değiştirmiyor.

Yani? Bu bir cevap değil.
Anlamak istemeyen zaten anlamaz ama çok istiyorsan sana misaller vererek anlatayım: İki kişi düşün birbirleriyle kavga ediyorlar ve polis geliyor. Kavga eğer çok büyümemişse yani
kötülük az ise polis orada müdahale eder ama kavga büyümüş ve cinayet işlenmişse bu daha sonraya daha büyük bir yer olan mahkemeye taşınır. Sizin yaptığınızda bunun gibidir. Allah, Müslümanları burada ahirete göre daha hafif şeylerle cezalandırır. Hitler gibi kişilerin cezasını ahirete bırakır. Bence hiç kimsenin dini görüşüyle alay etmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…