Evren nasıl oluştu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yav açmayın şu konuları tartışıyorlar işte :D

DmM63twXcAAy6HO.jpg
 
Kendi mesajını okur musun? Alıntıladığım kısmı. Evrimle çelişmiyor mu karar ver sonra. Cevabına bakılırsa konu başından beri yazmamı bekliyormuşsun.
Yani bazı evrimciler maymunların torunu değil kuzeni olduğumuzu söylüyor, buna diyeceğim yok. İslam'la da çakışmaz. Ama maymun benim dedem diyorsan o çelişir. Zaten o da İslami çürütmeye yetmez.

Edit: teknik olarak deden maymunsa çürütmeye yetebilir, ama öyle olmadığından eminim.
 
Yani bazı evrimciler maymunların torunu değil kuzeni olduğumuzu söylüyor, buna diyeceğim yok. İslam'la da çakışmaz. Ama maymun benim dedem diyorsan o çelişir. Zaten o da İslami çürütmeye yetmez.
Senin yaşında ben de öyle diyordum. Üstat @BERWAR 'la tartışmalardan sonraki yıllarda deizme, daha sonra okuduğum kitaplarla agnostisizme en sonda ateizme kaydım. Yaşın ilerledikçe düşünce şeklin değişecek. Doğduğundan beri yoğun din baskısı oldu. Ben ilk kez Allah yok mu acaba dediğimde bacaklarımın titrediğini hatırlıyorum. Doğduğundan beri şüphesiz inandığın, uğruna hayatını yaşadığın bir şeyin yalan olduğunu öğrenmek hem kabullenmesi çok zor hem de çok sarsıcı.
 
Bilim ne diyorsa odur. Senin, benim, onun, İslam'ın, Jesus'ın, Uçan Spagetti Canavarı'nın, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Muhammed'in falan görüşünün bir önemi yok. Bilim insanlığa gerçeği söyleyen tek araçtır. Bilim dışında yol gösterici aramak da gaflettir, cehalettir, dalalettir.
Hristiyanların Dünya'ya düz demesi falan mesela..
 
Senin yaşında ben de öyle diyordum. Üstat @BERWAR 'la tartışmalardan sonraki yıllarda deizme, daha sonra okuduğum kitaplarla agnostisizme en sonda ateizme kaydım. Yaşın ilerledikçe düşünce şeklin değişecek. Doğduğundan beri yoğun din baskısı oldu. Ben ilk kez Allah yok mu acaba dediğimde bacaklarımın titrediğini hatırlıyorum. Doğduğundan beri şüphesiz inandığın, uğruna hayatını yaşadığın bir şeyin yalan olduğunu öğrenmek hem kabullenmesi çok zor hem de çok sarsıcı.
Kimse birşeyin yokluğunu kanıtlayamayacağına göre sorun yok. Ben kuranı da okudum incilin de birazını. Peki sen kaçını ciddi ciddi okudun ve bu karara vardın? Nasibimse tevrati da okurum. Fakat şunu bil tevsir de okumalısın. Tevsir efenin size anlattığı gibi uydurma değil. Tevsir ayetin hangi olay üstüne indiğine vs bakar.
Mesela Mekke'de müşrikler dini baskıya maruz kalınca "herkesin dînî kendinedir" ayeti indi. Ama bir vakit müşrikler müslüman kadınlara tecavüz etmeye başladı o zaman "onları kapatın ve öldürün (Tevbe 5)" indi.

Bu farkı sadece tasvirden anlarsın. İslam alimleri bu olaylar üzerine inmesini yorumlar. Aksi halde İslam kendisiyle çakışıyor sanırsın. Bu yüzden tasvir oku.
 
Görebilir miyim :D
Tarık/5-7: İnsan neyden yaratıldığına bir baksın. Bel kemiği ile göğüs kafesi arasından gelip atılan bir sudan yaratıldı. (spermin nerede oluştuğunu bilmiyor.)
Ra'd/13: Gök gürlemesi O’na hamd ederek tespih eder. Melekler de O’nun korkusundan tespih ederler. O, yıldırımlar gönderir de onlarla dilediğini çarpar. Onlar ise Allah hakkında mücadele ediyorlar. Hâlbuki O, azabı çok şiddetli olandır.(Paratonerden habersiz.)
Bakara 122: Ey İsrailoğulları! Ve muhakkak ki Ben, sizi âlemlere üstün kıldım.(Tanrı resmen taraf tutuyor.)
Zariyat(51)/49: Düşünüp ibret alasınız diye her şeyden (erkekli dişili) iki eş yarattık. (Doğada bazı canlılar ve türler çift cinsiyetli veya cinsiyetsizdir.)
İbrahim 4: Biz her peygamberi başka değil, sadece kendi kavminin diliyle kendi kavmi için göndeririz. Böylece onlara anlatabilmesini mümkün kılarız. (Türklere gelmiş Türkçe konuşan peygamberin ismi ne?)

Madise 82: İman edenlere düşmanlık etmede insanların en şiddetlisinin kesinlikle yahudiler ile allah’a ortak koşanlar olduğunu görürsün. Yine onların iman edenlere sevgi bakımından en yakınının da “biz hıristiyanlarız” diyenler olduğunu mutlaka görürsün. Çünkü onların içinde keşişler ve rahipler vardır. Onlar büyüklük de taslamazlar.
Maide 51: Ey inananlar! Yahudi ve hristiyanları dost edinmeyin. onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. sizden kim onları dost edinirse, kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz allah, zalimler topluluğunu doğruya iletmez. (Görüldüğü üzere Allah fikir değiştiriyor.)

Fatır/43:Hayır! sen Allah'ın kanununda değişiklik bulamazsın. Sen Allah'ın kanununda asla bir döneklik bulamazsın.
Bakara/106: Herhangi bir ayetin hükmünü yürürlükten kaldırır veya unutturursak, onun yerine daha hayırlısını veya benzerini getiririz. Allah'ın her şeye gücünün yettiğini bilmez misin? (Kendisiyle çelişiyor.)

Enam/163: "O'nun hiçbir ortağı yoktur; böyle emrolundum ve ben müslümanların ilkiyim."
Yukarıdaki ayet, Hz. Muhammed'in ilk müslüman olduğunu belirtir ama hükümsüzdür. Alttaki ayetle bu hüküm değiştirilmiş, Tanrı Allah ilk Müslümanın Musa olduğunu hatırlamış!

Araf/143: "Sen sübhansın", "tevbe ettim, sana döndüm ve ben müminlerin ilkiyim," dedi.

Yukarıdaki ayet de Musa'nın ilk müslüman olduğunu belirten ayettir ve o da hükümsüzdür.

Her iki ayeti de hükümsüz kılan ayet:

Ali İmran/67: "İbrahim, ne Yahudi, ne de Hristiyandı. Fakat o, Allah'ı bir tanıyan dosdoğru bir müslümandı, müşriklerden de değildi."

Daha hadislere girmedim.
 
Son düzenleme:
Tefsir değil meal okuyacaksın, tefsir ayetin ne zaman indiğini söylerse sorun yok ama sizin tefsirciler bunu yapmıyor. Mealde yazan şeyleri değiştirip aslında orada o yazmıyor diyorsunuz sorun bu. Buna ayet bükme denir.

Tevrat, Avesta ve Sümer mitolojisi okumadan dininizi anlamayazsınız.

Yani bazı evrimciler maymunların torunu değil kuzeni olduğumuzu söylüyor, buna diyeceğim yok. İslam'la da çakışmaz. Ama maymun benim dedem diyorsan o çelişir.
Evrimin dinlerle uzaktan yakından alakası yok. Kitaplarda yaratılış ile evrim tamamen birbirine zıt.

Maymun genel bir tabirdir, bir sürü tür var aralarında hepsi insanın doğrudan akrabası değil, hepsinden türemedi Homo Sapiens. Maymun bir grup ismidir.

Eski Dünya Maymunları ve Yeni Dünya Maymunları olarakta ikiye ayrılır. Homo Sapiens İnsansı Maymun olarak adlandırılır. İnsansı maymunlar içinde şempanze, goril, orangutan, bonobolarda var.

İnsansı Maymunlarda, Eski Dünya Maymunlarıyla yakın akrabadır.

Homo türleri 2 milyon yıldan fazladır bu dünyada var, Homo Sapiens ise 300 bin yıldır var.

Sapiens ve Şempanzelerin ortak atası bundan 6 milyon yıl önce iki kol ikiye ayrıldı. Orrorin Tugenensis şempanzeler akrabalığımızı ortaya koyan bir ara form. Böyle böyle gidiyor Sapiens oluşuna dek, birden bire Sapiens var olmuyor, kademeli olarak ilerliyor.

Eki Görüntüle 485621Eki Görüntüle 485621
evrimagaci.org_public_content_media_f95c3b1bf8d5c14c20254f12cbca452d.jpg


Tüm bu türlerin ortak atası da 46 milyon yıl önce yaşayan bir maymun türüydü. Homo Sapiens'te doğal olarak bir primattır, maymun türüdür, kuyruksuz Afrika maymunudur. İnsan doğrudan şimdiki maymunlardan evrimleşmedi elbette Şempanze ile ortak ataya sahibiz. Biz de sonuç olarak bir maymun türüyüz.

Maymun tabiri de utanılacak, ayıplanacak bir kelime değildir. Bunu kabullenin.

Bu konuya da yazacağım son mesaj.
 
Son düzenleme:
Hayır çok zeki değiliz sadece akıllıyız ve evet bilim hakkında çok şey biliyoruz. Zaten bunun için ateistiz 😄
Din ve bilimi aynı mertebeye koyarak ne kadar akıllı olduğunuzu belli ettiniz zaten.
Peki soruyorum tanrıyı kim yarattı? Veya nasıl yoktan var oldu?
İşte ben bunu söylemiştim konular boyunca kimse beni dinlemedi. Tanrı varsa o nasıl oldu? Tanrı yoksa biz nasıl olduk? İşte bu kanıtlanamıyor ama beni kimse dinlemediği için her konu 20 tane sayfa oluyor ve kavgalar çıkarılıp kalpler kırılıyor. Bu iki seçenekten kendisine yakın olan ya ateist veya bir dine mensup bir birey olur. Maalesef kendini akıllı zanneden insanlar sonucu kavgalar çıkarılmaya devam ediyor.
 
Çok merak ettiğim bir konu var kuran-ı kerimi hiç açıp okudunuz mu meal üzerinden ?
Bide bu formda bunları konuşmak ne kadar doğru konudan bağımsız bu konu ile alakalı bir konuda tartışmanız daha iyi olur yanı başka bir konuda konuşun bu tartışmalı konuyu size gore tartışmalı olan
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı