Evrime inanan İslam düşünürlerine bakabilirsiniz mesela.
Zaten bilimin de kendi içinde bir mantığı yok mudur? Genelde matematikseldir bu mantık. Evet rasyonel olarak ele alamayız, ama mantığı ile açıklanamaz diyemeyiz bence.
Asanın yılana dönüşmesi belki anlatıla anlatıla abartılmış olabilir belki asanın içinde yılan vardı ama direk kuranda diyorsa orası bilmem çünkü oluyor böyle gerçeklerin efsaneye dönüşmesi.
Hocam bir tane bilim insanı şey demişti marstaki yaşam hakkında. " marstaki bir virüsü alıp dünyaya getirsek insanlık kalmaz." büyük ihtimal ile evrende mikroorganizmalar var ama bizim gibi aklı ve fikri olan canlılar olduğu kesin değil.
Şimdi bilimsel olarak bakarsak, evrenin yaşı ortalama 14 milyar yıl ve bunun son 4 milyarlık kısmında Dünya oluşuyor. Geri de 10 milyar yıllık bir muamma var. Mesela 10 milyar yıldır gelişen başka bir uygarlık gelip bizi bulamaz mıydı? Örnek olarak A.R.O.G filminde Komutan Kubar'ın insanlığın ilk zamanlarına UFO ile gelmesini verebilirim.