Evrende Yalnız mıyız?

Dünya Dışı Akıllı Yaşam Formu Var Mıdır?

  • Evet

    Oy: 49 49,5%
  • Hayır

    Oy: 33 33,3%
  • Kararsızım

    Oy: 17 17,2%

  • Oy verenlerin toplamı
    99

Apollo 11

Decapat
Katılım
15 Şubat 2020
Mesajlar
285
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Astrofizik
İçerisinde bulunduğumuz Samanyolu Galaksisinde uzay ajanslarının ve bilim insanlarının belirttiği rakamlara göre gözlemlenebilir alanda 200 milyar ile 400 milyar arası yıldız olduğu tahmin ediliyor.

Ve bu yıldızların yörüngelerin de dolanan yaklaşık 3 trilyon kadar gezegen olduğu ve bunların 5 ile 10 milyar arasında ki gezegenlerin dünyaya benzerliğinin olduğunu söylüyorlar.

Dünya ile benzerliğin de baz alınan başlıca özellikler şu şekilde;

1) Yıldızına olan mesafesi ( yaşanabilir alanda olması )
2) Yüzey sıcaklığı
3) Gezegen yapısının kayalık olması
4) Atmosferi gibi.

Kocaman dediğimiz Dünyamızın evrende kapladığı yer belki de bir kum tanesinin 1.000.000 /1 i kadardır.

Samanyolu Galaksisi bu kadar kalabalık iken, evrende yani diğer galaksi ve yıldız sistemlerin de başka bir yaşam formunun olmama ihtimali bana matematiksel açıdan pek mantıklı gelmiyor. Ama kesin olarak var da diyemiyoruz.

Sizler de ankete katılın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendi galaksimiz bile devasa büyükken diğer milyonlarca galakside bir yaşamın olmamasını düşünmek insanoğlunun sahip olduğu bencilliğin dışa vurumu gibi geliyor bana. Kim bilir neler dönüyor oralarda acaba.

Ama yine de daha emekleme aşamasında olmayan bir çocuktan koşmayı beklemek aptallık oluyor. Gidemediğimiz, göremediğimiz, hissedemediğimiz şeyler hakkında konuşmalarımız bilinen bir gerçeğe dönüşene kadar aynı kapıya çıkıyor.
 
Evrende yalnız olmama ihtimalimiz bahsettiğiniz gibi bizim için iyi sonuçlanmayabilir de. Belki de tam tersi olur her şey daha güzel olur. Dünyaya barış gelir, çocuklar ölmez.

Dünyaya insanlıktan başka kim bu kadar zarar verebilir.?
 
Şu an elimizde olan ölçüler etrafında aradığımız "yaşanabilir" gezegenlerin sayısı bile bu kadar fazla iken belki başka uzak evrenlerde bizim ile tamamen farklı şekilde yaşamlarını sürdüren canlılar olabilir. Yani belirtmek istediğim dünya ile benzer olmasa bile canlılığın var olabileceği gezegenler olabilir. Bu gezegenleri de eklersek ortaya inanılmaz fazla gezegen çıkacağı için bence evrende yanlız olduğumuzu söylemek fazla dar bir bakış açısı geliyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı