Evrim nedir?

Sizi bir şeye mi zorluyorum anlayamadım. İyi söylüyorsunuz fakat bu üslüpla ne yapmaya çalışıyorsunuz bilmiyorum. Özel olduğumu iddia ettiğim kısmı anlatamadım galiba. Fiziksel özelliklerimizden bahsetmiyorum. Düşünüp sorgulama yeteneğimizden bahsediyorum. Sizde bunu cımbızlayıp "düşünme" olarak alıp ona göre cevap vermişsiniz. Bu kadar aşağılayıcı konuşmanızın bir manası yok.

Siz dini konulara neden gülücük atıyorsanız, biz de ondan atıyoruz.

Bir insan başkasına yapıpta kendisine yapılmasını istemediği bir davranışa maruz kalınca işte o zaman karşı tarafın ne hissettiğini anlıyor.

İfadeler: GCN
Bu kadar aşağılayıcı konuşmanızın bir manası yok.
Bilmediği konularda yazan kişilere benim tavrım nettir. Ya yazmayacaksanız ya da cevaplar zorunuza gitmeyecek. Dediğin şeyler hakkında en ufak bir bilgin yok ama hala ısrarla ne yazdığımın falan farkındayım diyorsun. Her konuya sırf muhalefet yapacağım diye, kendi ekmek teknenin elden gitmemesi için kılıf uydurma çabalarından vazgeçin.

Düşünüp sorgulama yeteneğimizden bahsediyorum. Sizde bunu cımbızlayıp "düşünme" olarak alıp ona göre cevap vermişsiniz.
Ortada bir cımbızlama yok senin anlamama sorunun var. Üstüne basa basa tekrarlıyorum düşünen tek canlı değilsin, diğer canlılara göre düşünüp, sorgulama yeteneğin ileri seviyede olsa da bu seni özel yapmaz. Daha ne kadar net anlatayım.

Düşünüp sorgulayabilen insan harici bir canlı örneği verir misin? Üstüne bu özelliğin bizi neden özel olmadığını da açıkla. Şu ana kadar yazdıklarım da olan çelişkileri de teker teker buraya yaz.

Köpek, kedi, maymun ve karga en basit örnekleri olabilir sanırım. Her hayvan düşünür ama belli bir yere kadar, hayatta kalacak kadar diyebiliriz.

Köpek, kedi, maymun ve karga en basit örnekleri olabilir sanırım. Her hayvan düşünür ama belli bir yere kadar, hayatta kalacak kadar diyebiliriz.

Hani sorgulama? Bu hayvanlar neyi sorguluyor?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…