- Makaleler
- 13
Daha fazla
Sen koskoca evreni yarattığını iddaa ettiğin tanrıyı sıradanlaştırıyorsun sorunun burada. Normal biriymiş gibi kusurlu canlılar üretmesini olağan bir durum gibi gösteremezsin.Tanrı bir nebze dinlerle meşhur olmuş bir varlık olabilir ancak tanrıya kusursuz yaratıcı demek için illa ki dini kitapları kutsal kitapları okumuş olmak gerekmiyor.
Tabii canım, insan bir ne yazdığına bakar, insan bu kadar mı çelişir hem de aynı kurduğu cümlede.Ben hiçbir zaman evren benim için yaratıldı kafasında düşünmedim.
İşte kendini kandırmak böyle bir şey, her türlü şeye bahane üretiyorsun, niye çünkü yaslanılacak dal istiyorsun, sırf kendi egonu tatmin etmek için, bu bencilliktir. Sen de bencilsin. Tanrı gelse kendi ağzıyla dese bunları ben yapmadım sen niyr çıkıp dersin yanlışın var bunları sen yaptın dersin. Sizin bahane üretme kapasitenizin sınırı yok çünkü.Ben trilyonlarca gök cisminin olduğu bir yerin akıllı tasarım sonucu ortaya çıktığı kanaatindeyim. Buradaki küçücük dünyanın çapı kadar değil düşüncem. İstediği kadar kaos içersin ya da kusurlu görünen evrim sonuçları var olsun. Bana göre hepsi bir sürecin parçasından ibaret.
Bir süslü söz daha. Daha düne kadar her şeyi kusursuz olarak gören bir zattın, sen kimi yiyorsun seni tanımadığımı düşünüyorsun. Ne yazdıklarını daha önceki konulardan iyi biliyorum. Bu süslü laflarını bana yutturamazsın.Eğer dünyada sadece kusursuzluk olsaydı bunu bilemezdik ve algılayamazdık diyorum.
Ne oldu gerçekler zoruna mı gitti, gerçekler acıdır. Senin tanrın bu kadar acımasız işte, kendi başına gelmesini istemediğin şeyi başkası yaşayınca normal gibi lanse etme kafasındasın. Neymiş efendim bunların hepsi tanrının bir lütfu. Tam anlamıyla rezil bir yorum, acınası bir yorum. Duygu sömürüsü yapmak denmez buna gerçekleri yüzüne vurmak denir. Bu insanların duygularımı tanrının lütfuymuş gibi lanse edecek kadar insanlığınızı, vicdanını kaybetmişsin haberin yok. Bu yaşananları normal göster, tanrının sınavı de sonra çık başkasına duygu sömürüsü yap de insan biraz utanır yazdıklarından.Ayrıca işine gelince evrenin büyüklüğünü ve düşünce kapasitesinin büyüklüğünü örnek gösterirsin ama işine gelmeyince dünyada engelli doğan insanları örnek gösterip duygu sömürüsü yaparsın. Kusurlar benim gözüme hoş gelmiyor. Her anlatımı önyargılar ile karıştırırak lanse ediyorsun. Ben sadece kusur ve kusursuzluk kavramını açıkladım. Sen ise engelli insanları örnek göstererek onların yerinde ol eziyet çek gör bakalım tanrı var mı yok mu şeklinde bana geri dönüş aksettiriyorsun. Bu üslup, tartışmada üstün görünmeye çalışmanın kötü bir yolu.
Yine kendi yazdıklarınla çelişiyorsun.Hata yapması imkansız.
Zamana dahil olmayan bir varlıkmış, yine senaryo uydurup duruyorsun.Bizim gözümüze hata olarak görünen kusur içerikli evrim süreci, yeteri kadar zaman geçtiğinde körelmiş organ örneğindeki gibi kendiliğinden kayboluyor. Zamana dahil olmayan bir varlık için süreç diye bir kavram yok.
Sen kusurları normalleştiriyorsun, bunların hepsinin tanrı müdahalesi sonucunda evrim neticesinde ortaya çıktığını savunuyorsun. Hâlâ diyorsun ben normaldir demedim, ne yazdıklarını okuyor musun merak ediyorum cidden. Durumu olağan karşılamayacaksan eğer bana çıkıp evrim sonucunda meydana gelen hataları tanrının lütfu diye savunma o zaman. Şimdi çıkıp diyecek ben ne zaman tanrı lütfu dedim yazdıklarını bile okumuyorsun, bu yazdıklarının sonu nereye varıyor düşünmüyorsun. Sen çıkıp bunların hepsini sürecin parçası görüyorsan bu durumu olağanlaştırma manasına gelir, bunu anla. Ne güzel ya ben bu durumları normal görmüyorum de sonra çıkıp bunlar hep bir sürecin parçası de. Sonrada dediklerinde bir anormallik aramayalım.Ben hiçbir vakit kusurlar normaldir demedim. Kusur ve kusursuzluk kavramının dışındaki noktalara ve sebep olduğu sonuçlara değinmiyorum.
Ben ön yargılı değilim, ben daha eski konulardan da hatırlıyorum. Sen olayların gidişatına göre fikir savunan, senaryo üreten birisin. Film ve dizi sektörüne atılabilirsin.Bu mesaj ve devamı da önyargılı. Sen seninle tartışan herkesi aynı kefeye koyup hepsi aynı şeyi savunuyormuşçasına davranıyorsun ama söylediğin çoğu şey diğer tartıştığın kişilerin söyledikleri ve benim buradaki tartışmada aklımdan bile geçirmediğim şeyler.
İmana gelebilir miyim?
Dinleri tartışarak aralarından bir tanesini mantıklı bulup ona inanmayı seçmek çok saçmadır. İnanış seçilecek bir şey değil. Bazı olaylarla karşılaşırsın, bir şeylere tanık olursun, bunlar senin içinde bazı mantık çerçevelerinin oluşumuna yer hazırlar ve ondan sonra inanışın kendi kendine...
Parti Şapkası: Yalnızca tesadüfi başlangıca ve tesadüfi evrime inanmıyorum. Hepsinin bir mühendisi olduğunu düşünüyorum o kadar.
Yıl 2019 yukarıdaki mesajı atan zat, bugün evrimin gerçekliğini görünce olayın gidişatına göre fikrini değiştirip, senaryo üreten bir kişiliğe büründü. Evrimi reddeden bir kişiyken bugün evrimi tanrının işi diye savunur duruma gelen acınası bir karaktere bürünen, daha dün ne yazdığını bilmeyen, bugün çıkıp kendini benim eski tartıştıklarımla farklı gösteren, bana ön yargılısın ben düşündüğün gibi değilim diyen birinin rezil hâlini görmenizi istiyorum arkadaşlar. İşte bunlar böyle kişilikler, bu kadarlar. Sanıyor ki daha önce yazdıklarını ben unutacağım, sen kendi yazdığını unutabilirsin ya da işine gelmediği için inkâr edebilirsin, ben ne yazdıklarınızı kolay kolay unutmam, böyle kepaze olursunuz işte. Dua edin uğraşmak istemiyorum, senin gibiler ilk kez karşıma çıkmıyor. Sırf egosunu tatmin edecek diye kendini düşürdüğü durum rezalet.
Son düzenleme: