Excalibur G7070 aşırı derecede ısınıyor

slsflex

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam, gördüğünüz üzere Excalibur G770 bilgisayarım boşta iken gereğinden fazla ısınıyor 96 dereceleri görüyor. Üstelik text mode da kullanırkende 90-93 derece Gaming modda kullanırkende 90-96 derece high performance kullanırkende 96 derece bu ısıların boşta kullanırken normal olmadığı bellidir sizce neden olabilir?
Teknik destek ilgilenir mi? Oyunda iken bu yüzden sürekli drop giriyor. Artık bu durumdan sıkıldım. 90 derecenin altına inmediğinin ekran resmi aşağıda mevcuttur.

resim_2022-07-08_133913256.png

Bir de işlemci boşta iken ve Gaming modda iken 3 GHz'nin üstünde sürekli sizce neden (Turbo var işlemcide normalde 2.50 GHz)

1657276991290.png

Bilgisayarınızda veya bios menünüzde bir profiler var ise gaming modda veya overclock modunda olabilir yani bilgisayarı sürekli tam performans vermeye zorlayan bir durum olduğunu düşünüyorum. Eğer sistem boştayken yavaş çalışsa ve sıcaklık değeri yüksek olsa problemin donanımsal olduğunu düşünürdüm ancak bu kadar yüksek hızda çalışırken yaz mevsimini de göz önünde bulundurursak sıcaklık normal. Yani bilgisayarın turbo moda giriş sebebini bulmalısınız. Yüklü olan bir profiler vs var ise kontrol ediniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı