Excalibur Laptop neden alınmaz?

6000 lira bütçem gereği Excalibur G770 çok hoşuma gitti. RGB klavyesinin her renkte olması ve farklı modlara girmesi kriterlerimin arasında. Ve aynı fiyata diğer oyuncu laptoplarına baktığımda ya SSD'i çok az oluyor ya da RAM'i yarı yarı daha az oluyor. Ama forumlara baktığımda herkes daha Excalibur kelimesini görür görmez "Casper çöp almayın" yazıyorlar. Ama marka kötü bile olsa her markanın iyi bir ürünü vardır. Neden böyle düşündüklerini merak ettiğim için bu soruyu sorma gereği duydum, teknik bilgiyle cevap verirseniz sevinirim.

Casper, maaliyeti düşürmek için ucundan da olsa oyun oynatabilecek ucuz malzemeler kullanır, ayrıca genelde OEM lisanslı Home veya HOME SL sürümleriyle satışa sunarlar. Bende onların mağduruyum. Önermiyorum. Gidin ASUS'un güçlü bilgisayarlarından alın.

Türkiye'de insanlar çok sürü algısına kapılıyor.
Yetkili servisinde çalışmamış olsam inanasım geldi. :D Benim sistem mühendisliği için kurduğum ayrı departmandaki teknik elemanlara bile göz koyuyorlardı o bölümdekiler. :D Satılan sıfır ürünlerin birkaç ayda geri gelme oranı o kadar yüksek ki Casper servisinin teknik elemanları işe yetişemiyordu. Kendi işim olmadığında gidip yardımcı olduğum çok zaman var...

@Luci M Bütçe gibi bir kısıtın varsa bir şey diyemeyiz, almak senin tercihin olur. Her markada yeni ürünlerin servise geri dönüş durumu oluyor ama Casper için bu oran çok daha yüksek, yoksa biraz şans ve biraz dikkatle uzun süre de kullanma ihtimalin yok değil.

Cihaz ile birlikte altına iyi bir fanlı soğutucu da almanı ve hep onun üstünde kullanmanı tavsiye ederim. Eğer altında hava ızgaraları da varsa ısınmanın ve yaratacağı sorunların biraz önüne geçecektir. Bir de ekranı açıp kapatırken nazik olmayı unutma, en çok gelen sorunlardan biriydi menteşeler. Hatta yapabiliyorsan gerekmedikçe ekranı hep açık olsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı