Exynos işlemciler ne kadar iyidir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avantajı yok demedim ama zaten o fazla RAM miktarını da bir şekilde dönüp dolaşıp kullanıyor yani öyle arada 4 GB fark var demek de doğru değil. Tamamen sorunsuz demedim zaten illaki sorunlar olabilir. Kusursuz bir işlemci olsaydı herkes onu kullanırdı. Ayrıca AnTuTu puanlarında Dimensity 8300'e göre 2400e daha iyi RAM skoru alıyor. Tek başına AnTuTu'nun bir şey ifade etmediğinin farkındayım ama sentetik testler de de görülebileceği gibi Xiaomi sadece müşterilerine her zaman yaptığı gibi sayıları yükseltip göz boyuyor. 200MP kamera var demek ki iyiymiş, 12 GB RAM var demek ki iyiymiş dememiz için gibisinden...
MP kismi goz boyama bencede. Ancak bana RAM'in neden goz boyama oldugunu soylemeniz iyi olur.
Arkadaş seçenekleri arasında S24FE koymamış ama 14T ile kıyaslayacaksak eğer fiyat segmentine göre kıyaslamak daha doğru olur ve eğer 14T'ye 25bin vermek yerine S24FE ye 24bin verirse çok daha verimli bir işlemci almış olacak. Gerek Geekbench testlerinde gerek AnTuTu testlerinde de bu durum açıkça görülebiliyor. S24FE ye uzun kullanımda ısınıyor ve performansı düşüyor demek saçma kalıyor çünkü oyun telefonu değil ama oyun oynarken de gayet yeterli bir performansı var ve hiç de öyle rahatsız edici bir sıcaklığa ulaştığını görmedik S24FE için de S23FE için de (saatlerce PUBG oynanıldığı senaryodan bahsediyorum.).
Ben islemciden cok kamerayla ilgileniyorum. Islemci ile aralarinda %31'lik bir fark gordum. Benim icin cok degil. Kamerada Xiaomi 14T, Selfie ve genis acisi disinda daha basarili. Ozellikle gece ve main kamerada.
Özetleyecek olursam 14T'yi kıyaslayacaksak A56'yla değil S24FE ile kıyaslamak doğru olur ki o zaman aradaki fark daha bariz belli oluyor. HyperOS gibi stabilizasyon sorunları olan, kendi uygulamalarında bile reklam veren (?) bir işletim sisteminin yanında " kusursuz " olmadığını düşünüp S24FE almamak saçmalıktan başka bir şey değil. Samsung ile ilgili sorun yaşayanları örnek gösterirken Xiaomi konusunda hiç stabilizasyon sorunları yaşayan görmediniz sanırım.
Sizin gibi bir tanidigim 14T kullaniyot ve bir sorun yasamadi. Cihazi elime alip fotograf bile cektim. HyperOS, Mi serisinde iyi. Ben kusursuz diye bir cumle kurmadim hicbir zaman. Kendim S23 kullaniyorum fakar 14T ile kiyaslarsam bana gore S24 FE alinmaz. Dedigim gibi o optimizasyon sorunlarinin %90'i Poco ve Redmilerde bulunuyor.

MP kısmı goz boyama bence de. Ancak bana RAM'in neden goz boyama oldugunu soylemeniz iyi olur.

Ben islemciden cok kamerayla ilgileniyorum. Islemci ile aralarinda %31'lik bir fark gordum. Benim icin cok degil. Kamerada Xiaomi 14T, selfie ve genis acisi disinda daha basarili. Ozellikle gece ve main kamerada.

Sizin gibi bir tanidigim 14T kullaniyot ve bir sorun yasamadi. Cihazi elime alip fotograf bile cektim. HyperOS, mi serisinde iyi. Ben kusursuz diye bir cumle kurmadim hiçbir zaman. Kendim S23 kullanıyorum fakar 14T ile kiyaslarsam bana gore S24 FE alinmaz. Dedigim gibi o optimizasyon sorunlarinin %90'i POCO ve Redmi'lerde bulunuyor.

RAM konusunu zaten açıkladım. HyperOS saf Android'e en uzak işletim sistemlerinden birini kullanıyor ve bu da hantal ve fazla kaynak tüketimi olmasına sebep oluyor.

Sizin işlemciden çok kamerayla ilgilenmenize saygım var ama arkadaş işlemci ile ilgili soru sormuş. Yani kameradan ötürü 14T önerdiyseniz biraz saçma olmuş açıkçası.

Kusursuz dediğinizi söylemedim ama Exynos işlemciler sorunsuz değil dediniz, bunu dediyseniz MediaTek sorunsuz anlamı doğuyor. Optimizasyon sorunları olmasa dahi One UI ile yarışamayacak bir işletim sistemi. Reklam dayatılması bile tek başına nasıl bir işletim sistemi olduğunu özetliyor aslında.

Bunu bir eleştiri olarak söylüyorum yorumlarınızın çoğunda "bana göre", "benim için" gibi öznel ifadeler mevcut. Burada size göre iyi bir şey başkasına göre iyi olmayabilir. Ayrıca 14T ile fotoğraf çektiğinizi söylüyorsunuz ama 1-2 saat oyun oynadınız mı? İşlemci karşılaştırıyoruz fotoğraf çekerek bunları karşılaştırmak çok anlamsız. Size göre güzel bir telefon olmayabilir benim de beğenmediğim bir sürü telefon var ama kendimi konu sahibinin yerine koyup neye ihtiyacım var diye düşünüp ona göre yorum yapıyorum kimseyi yanlış yönlendirmemek için.

Bu dönemin A56 gibi orta segment telefonları S24 FE veya çıkacak olan POCO F7 gibi telefonlara göre fiyatının çok da düşük olmamasına rağmen performans bakımından hatırı sayılır şekilde düşük olması benim açımdan orta segment telefonların alınabilirliğini düşürüyor. O yüzden orta segment telefonların alınmasını önermiyorum.

Benzer fiyatta derken? Örnek olarak S24 FE baz alalım ona sorunlu dediğiniz için. S24 FE fiyat bandında S24 FE kadar kas gücü ve stabilitesi oranlı işlemci var mı? Zaten S24 FE'deki soğutma sistemini biliyorsunuzdur bahsetmeme bile gerek yok. Ek olarak o bütçede önereceğiniz MTK içeren cihazlar mi 14T falan filandır ve emin olun HyperOS'in pil-ısı yönetimini çekeceğinize Exynos'un Snapdragon kıyasla 1 2 derece daha sıcak çalışmasını çekmek daha zekice(bu arada eğer daha çok ısınıyor derken 2 3 dereceden bahsediyorsanız bu bir eksi değildir, 2 3 derece ile throttle yüzdesi uçmaz/azalmaz ki zaten aynı şekilde MTK'da daha çok ısınıyor piyasada bulunan SD falan kıyasla. YouTube videolarının hepsini aşağılamıyorum, ancak büyük birçoğunluğunu evet küçümsüyorum. Ki sizde öyle yapın derim. Mesela 2400E'nin verimsiz olduğunu söyleyen sentetik test kadar aksini söyleyende var. Stabil olmadığını gösteren test kadar tam tersini iddia eden var. Yani internet ortamındayız, o kadar çok zıt şey var ki kaynak çok.

Bu konuda ise izlediğim ve karşılaştırdığım videoların ortalamasına göre POCO X7 Pro ile S24 FE aynı kalibrede. Yani aynı derece ısınıyorlar, throotleden önceki ve sonraki performansları aynı. Birilerinin söylemesine göre değil, yan yana iki telefonun Genshin Impact testleri, 3D mark stress testlerine göre karar veriyorum. Ayrıca söylemiş olayım, bence mi 14T ile X7 Pro'nun stabilize oranları aynı. Ama 8300, 8400'e göre daha güçsüz olduğu için baş ve son performans konusunda daha zayıf. X6 Pro ise X7 Pro'ya göre hem stabilize hem güç konusunda daha zayıf. Bu arada HyperOS kalitesizliğini göz önüne alırsak sosyal medya, günlük kullanım konusunda X7 Pro S24 FE'ye göre daha az stabil. Ama başta izlediğimi söylediğim test videolarından yola çıkarak PUBG gibi oyunlarda bu HyperOS kalitesizliği öne çıkmıyor. Sadece arka planda çok uygulama açılmışken oyun oynanırsa özellikle pil konusunda belli olur diye düşünüyorum. Bunları söyleyip karşılaştırmama rağmen bu kalibrenin bir nesil üstünde ama yakın fiyata bir telefon çıkacağını umuyorum. POCO F7. 8S gen 4 işlemci ile saf güç bakımından her iki telefona da fark atıyor. Stabilize konusu belirsiz. Ve diğer neredeyse bütün özellikler de X7 Pro'ya göre üstün. 8 256 modeli telefon çıktıktan sonra aracı sitelerde 26 civarı olur diye düşünüyorum. Ve bütçe artabilirse kesinlikle o telefonu öneriyorum.

Exynos'lar artık eskisi kadar sorunlu değil. Tercih etmemeniz için büyük bir sebep bulunmuyor.

Bu olay 4senedir söyleniyor fakat Exynos'lar hala iyi değiller piyasadaki en kötü işlemciler performans, verim, şarj ne ararsan.

Bu olay 4senedir söyleniyor fakat Exynos'lar hala iyi değiller piyasadaki en kötü işlemciler performans, verim, şarj ne ararsan.

Alakası yok. Elimde başta dediğim gibi zaten Exynos'lu bir cihaz var. Performans, verim veya şarj ile alakalı bir sorun olsa ilk benim haberim olur. Yalan yanlış bilgiler ile konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Evet belki kusursuz olmayabilirler ama abarttığınız kadar da sorunları bulunmuyor.

Alakası yok. Elimde başta dediğim gibi zaten Exynos'lu bir cihaz var. Performans, verim veya şarj ile alakalı bir sorun olsa ilk benim haberim olur. Yalan yanlış bilgiler ile konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim.

Eskisi kadar kötü olmasa da asla piyasadaki işlemciler Snapdragon, MediaTek rakip olamazlar. S24 kullanan arkadaşım var batarya ve ısınmadan çok şikayetçi kendimde S23FE kullanıyordum aynı problem vardı.

Bana göre Exynos daha güçlü olsa da arada çok fark yoksa MediaTek, Snapdragon'dan yana kullanırdım.

Arkadaşlar neden herkes S24 FE'yi daldırmış konuya? Yaşadığım ülkede S24 FE Xiaomi 14T'den 5k gibi pahalı. Ben A56 mı yoksa Xiaomi 14T mi dedim. S24 FE alabilsem tabiki de bu soruyu buraya sormaya bile ihtiyaç duymazdım. CapCut da hard editler yaparım, eFootball 2025 oynarım. Bazen PUBG falan açarım bilemem. Bu oyunlarda ve CapCut da 4 yıl boyunca beni üzmeyecek bir şey istiyorum ve aynı zamanda güzel bir arayüzde isterim. Eğer A56 da A53 gibi 3 yılda 2 kat düşüşe geçecekse burada dürüstce yorumlayalım ki bende üzülmeyeyim vakti gelince.

Arkadaşlar neden herkes S24 FE'yi daldırmış konuya? Yaşadığım ülkede S24 FE Xiaomi 14T'den 5k gibi pahalı. Ben A56 mı yoksa Xiaomi 14T mi dedim. S24 FE alabilsem tabiki de bu soruyu buraya sormaya bile ihtiyaç duymazdım. CapCut da hard editler yaparım, eFootball 2025 oynarım. Bazen PUBG falan açarım bilemem. Bu oyunlarda ve CapCut da 4 yıl boyunca beni üzmeyecek bir şey istiyorum ve aynı zamanda güzel bir arayüzde isterim. Eğer A56 da A53 gibi 3 yılda 2 kat düşüşe geçecekse burada dürüstce yorumlayalım ki bende üzülmeyeyim vakti gelince.
Xiaomi 14T alın derim. Samsung modellerinde 4 yıl sonra planlı eskitmeyi iliklerinize kadar yaşamanız mümkün Samsung'un şu anki politikaları göz önüne alındığında.

Xiaomi 14T alın derim. Samsung modellerinde 4 yıl sonra planlı eskitmeyi iliklerinize kadar yaşamanız mümkün Samsung'un şu anki politikaları göz önüne alındığında.

HyperOS ve MIUI uzun kullanım için pek mantıklı değil...
Ama A56 da uzun kullanım için iyi değil sonuçta orta segment.

HyperOS ve MIUI uzun kullanım için pek mantıklı değil...
Ama A56 da uzun kullanım için iyi değil sonuçta orta segment.
A5x serisi o kadar da kotü değil ancak Samsung güncelleme konusunda vahşi bir politika izlemek istiyor söylentilere göre. Kullanıcı en güncel değil de en stabil sürümde kalmak isteyecekse iki cihaz da işini görecektir diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı