EYT yaş sınırı kaldırıldı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Seçim yaklaştıkça bol kepçeden atıyorsun Recep helal olsun. :)

Şimdi yaş 39. 65 yaşımı bekleyecem. 1997 sigorta girişim hafta da 1 gün okula gittim, geri kalan günler çalıştım. Şöyle bir hesap edelim. 14 yaşımda iş hayatında çalışmaya başladım. 2004 sonrası sayılacak 51 sene çalışıp emeklilik hakedeşim çıkacak. Adalet ?
Benimde 18 yaşımdaki sigorta başlangıcımı sayarsak 39 yaşımda prim günüm doluyor fakat o yaşta milletvekilleri hariç kimseyi emekli yapmazlar.

Seçim yaklaştıkça bol kepçeden atıyorsun Recep helal olsun. :)

Benimde 18 yaşımdaki sigorta başlangıcımı sayarsak 39 yaşımda prim günüm doluyor fakat o yaşta milletvekilleri hariç kimseyi emekli yapmazlar.
Konu Zaten emekli olmam değil. 25 seneyi doldur 55 yaşımı bekleyeyim. 40 45 yaşında emeklilik bana da göre de doğru değil. Kendi Bağ-Kur dan kurtulmuş olurdum. Ben ve benim gibi bir çok insan. Yoksa devletin vereceği 3 kuruş maaştan beklentim yok. 2326 TL Ocak ayında ne kadar olacak bilmiyorum. Bağkur prim ödemesi yapmamış olurduk. Asıl konu bu. Yıllardır vergiler olsun emeğimiz olsun verdik. Şimdi 27 sene boyunca bağkur ödemem yada ödememiz adalet mi ?

Bu kafilenin içerisinde KHK mağdurları da var, sayıları az olsa da. Dolayısıyla akla gelmeyen pek çok mağdur; seçim öncesi bal yalatma taktiğine pek düşecek midir, bilemiyorum. İyi oldu. Belki muhalefet oy kaybeder ama insanların mağduriyeti az çok giderildi. Keşke çıkmasaydı diyemiyorum. Umarım halk senelerce uğradığı mağduriyeti unutmaz diyelim.

Sizden ne kadar çok kişi varsa o kadar adaletli. Bu insanlar boşuna emekli olmuyor reise basarım diyenleri şu an duyuyorum.

Reise oyu basacak kişi sayısı arttı, boşuna sosyal medyada #KemalKılıçdaroğluTeşekkürler demeyin. Bu kararı Kılıçdaroğlu değil Recep Tayyip Erdoğan verdi. Asıl RTE'ye teşekkür etmeleri gerekiyor. K.K'nın hiçbir yetkisi yok, isterse EYT'nin gelmesi için çabalamış olsa bile.

Çok korkunç bir gelişme.

Ülkenin geleceğe yönelik son umutları da yok oldu..

Tıptaki gelişmelerle insan ömrü uzuyor. Bugün 40 yaşındaki biri belki de 100 yaşını geçecek. 25 yıl çalışıp en az 60 yıl emekli maaşı alacaklar. Maaşlarını da gençler çalışıp ödeyecek.

Doların enflasyonun yükselişi vb. gibi şeyler geçici sorunlardır. Dolar da düşürülür enflasyon da. Ancak erken emekliliğin yarattığı kambur hiçbirine benzemez. Kelimeler kifayetsiz kalıyor.

Son düzenleme:
Maaş yarı yarıya düştü. Zaten zar zor geçiniyorduk :(. Şimdi ne yaparız bilmiyorum.
Hocam emekli olmazsa bir şey değişmiyor ki. Emekli olup, çalışmaya devam da edebilir. (Memur değilse.) Aylık alacağı para da daha fazla oluyor. Hiç kimse bahsetmemiş benim dediğimden. Ben mi bir noktayı kaçırıyorum? Yanlışım varsa düzeltin.

Çok korkunç bir gelişme.

Ülkenin geleceğe yönelik son umutları da yok oldu..

Tıptaki gelişmelerle insan ömrü uzuyor. Bugün 40 yaşındaki biri belki de 100 yaşını geçecek. 25 yıl çalışıp en az 60 yıl emekli maaşı alacaklar.
100 yaşına gelmez. Ayrıca 40 yaşında emekli olacak biri 15 yaşından itibaren tamamen çalışmış olacak ki 65 yaşına kadar 50 yıl çalışması saçmalık olur. 40 yaşında emekli olacak dediğiniz kitle çok nadir. Bunu bekleyen kitle genel olarak 46-48 üstü kişiler. Babam 16 yaşında çalışmaya başlamış şu an 48 yaşında ve kimlikte küçük yazıldığı için iyice sıkıntılıydı durum.

Hocam emekli olmazsa bir şey değişmiyor ki. Emekli olup, çalışmaya devam da edebilir. (Memur değilse.) Aylık alacağı para da daha fazla oluyor. Hiç kimse bahsetmemiş benim dediğimden. Ben mi bir noktayı kaçırıyorum? Yanlışım varsa düzeltin.

Dostum normal şartlarda öyle fakat iş yeri işçi çıkartmak için yer arıyordu zaten. Yani sadece emekli maaşı kaldı. İş bulması da çok zor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı