Ezan neden Türkçe değil?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çoğu İslam alimi orijinal dilinde okunmasının daha makbul olacağı üzerine ittifak etmiştir. Fakat örneğin dönemin İran'ında Sünni bir kısım Müslüman Farsça okunmasını istemiş ve Farsça okunmuştur. Türkçe olmasında da sakınca yoktur. Sonuçta insanları namaz kılması için camiye çağırıyorsunuz. İmam-ı Azam bu konu hakkında cihad edilen kaleler zaptedildiği zaman İslam'ı tanıtmak için yerel halkın dilinde ezan okunmasını normal karşılamıştır. @frukoin hocam rahatsız olduysanız göz ardı et butonu var kullanabilirsiniz. Yazdığınız mesajdan anlaşıldığı üzere neden öyle olduğunu da bilmiyorsunuz.

Yok hocam Araplar kutsal ırk o yüzden(!)
Arapçaya laf ettirmem(!)

Bildiğim kadarıyla Kur'an'ın ve ezanın tam olarak Türkçe karşılığı çıkmıyor. Yani nasıl Google Translate'e cümle yazıp İngilizceye çeviridiğimizde, İngilizce cümleyi tekrar Türkçe yaptığımızda aynı cümle çıkmadığı gibi aynı durum neredeyse tüm dillerde vardır. O yüzden ne anlatıldığı bozulmasın diye Arapçadan Türkçeye çevirilmez.

Tanrı uludur diye bir çeviri olmaz, çünkü Allah evrenseldir. Ama Türkçe olmasında anlam kaybı olmaz. Çünkü bu şarkı değil ki, kafiye denk getirmeye çalış. Düz anlamını verir çevirisi de.

Ezan İslam'ın nişanıdır. Yani özel bir semboldür.

Yabancı bir film ya da dizi izlerken bile -aynı hissi vermiyor diye- altyazılı izlemeyi tercih ederken, ezan gibi uhrevi bir değerin neden Kur'an'ın dilinde okunması gerektiğini anlayabiliriz.

Tanrı uludur diye bir çeviri olmaz çünkü Allah evrenseldir ama Türkçe olmasında anlam kaybı olmaz çünkü bu şarkı değil ki. Kafiye denk getirmeye çalış düz anlamını verir çevirisi de.
Sanırım sadece Türkçe biliyorsunuz.
Ben 3 dil biliyorum ve anlam kaybı oluştuğunu tecrübe ediyorum.
Birebir çeviri de doğru değil zaten.
Buradaki en haklı yorum bu.

İyi İngilizce bilen biri tam çeviri yapabilir. Google Çeviri aptal makine, aptaldır. Dil gibi yaşayan bir kavramı tam anlamıyla çevirmesi mümkün değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…