Ezel vs Kurtlar Vadisi

Hangisi?

• Ezel

Oy: 19 22,9%
  • Kurtlar Vadisi

Oy: 64 77,1%

• Oy verenlerin toplamı
    83
Kurtlar Vadisi. Ezel filmini hiç izlemedim. Kurtlar vadisinde gerçekte yaşanmış olaylar ve yaşayan kişilerin hayatını ele alıyor.

Ezel derim. Çok başarılı diziler bence kıyaslanması da çok saçma çünkü Kurtlar Vadisi biraz daha mafyanın devletin takendisi. Ezel daha çok konu odaklı aşk-intikam falan. Ezelin edebi boyutunun da daha yüksek olduğunu düşünüyorum.

2 dizi arasında bağ kuranlar çakırın cenazesine katılanlardır. 😂

Kurtlar Vadisi'ni severim hatta 2 kere bitirdim ama artık bu mafyacılık ayaklarının ergenlik olduğunu düşünüyorum.

Kv kitlesini de sevmiyorum abi ya. Sözde dünyanın şifresini çözmüş dizi diye övünüyorlar. Dizi de ölmüş adamın namazını kılıyorlar veya mematiyi vuran adamı gerçek hayatta dövüyorlar.

Ezel candır ya.

Ezel de ki o karakterlerin şerefsizliği, karakter derinliği beni çok içine çekiyor. Böyle kendini karakterlerin yerinde hissediyorsun yeri geliyor Ömer oluyorsun yeri geliyor cengiz oluyorsun. Kim doğru kim yanlış düşünüyorsun falan. Piskoloji olarak çok etkileyici bence.

Tabii seneryosu da çok kuvvetli. Satranç oynar gibi...

Objektifçe tartışalım, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi iki dizisidir bana göre bu iki dizi. Kv'yi tam izlemedim fakat Ezel'i bayağı izledim. Bana göre ezel kat ve kat daha iyi bir filmdir, ya sizler ne düşünüyorsunuz?

Bence kv çünkü Türkiye'nin içindeki derin devletleri Türkiye'ye düşman devletleri Türkiye'ye düşman şirketleri ve bize bunları öğreten bir dizidir ve illüminatiyide anlatan tek dizi Kv'dir çünkü hiçbir kimse illüminatinin filmini bile yayınlamaya bile cesaret edemez onun hakkında film yapanlarda ölüyor zaten ama illüminatiyi anlatan tek dizi budur ve ayrıca koronavirüs gibi birçok tahminler var aynı simpsonlar gibi ve kv hikaye değil zaten gerçekten esinlenmiş bir dizi mesela Polat Alemdar abdullah çatlıyı oynuyor vb yani kv derin devleti gerçekleri anlatan bir dizidir o yüzden kv :)

Objektifçe tartışalım, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi iki dizisidir bana göre bu iki dizi. Kv'yi tam izlemedim fakat Ezel'i bayağı izledim. Bana göre ezel kat ve kat daha iyi bir filmdir, ya sizler ne düşünüyorsunuz?

Konuyu hortlatmış olucağım fakat adamlar kurtlar vadisine Andy Garcia ve Rauf Denktaşı getirmiş Ezel ile kıyaslamak bile hata.

Kurtlar Vadisi Türkiye'de gerçek siyasi olgulardan hareketle yapılan ancak içerisinde gülünç derecede komplo teorileri barındıran(tapınak şövalyeleri vb.) bir dizi. Ancak kadronun kaliteli tiyatro oyuncularından oluşması, replikleri, ses tonları, imajları ve oyuncuların kalitesi; senaryonun profesyonelce oluşturulmuş olması onu Türkiye'nin en iyi dizisi yapıyor.

Ezel'i izlemedim ama daha küçük yaş kitlesine hitap ettiğini tahmin ediyorum. Ezel'in bir kaç bölümüne baktığımda bana biraz çocuksu bir dizi olarak gelmişti. Bir tek Tuncel Kurtiz için izlenir o dizi.

Kurtlar vadisi, bu diziyi sevmeyenler genellikle önyargılı yaklaşıyorlar mafya dizisi diye, herkesin kendi fikri tabi kimse sevmek zorunda değil ama 1.mafya dizisi olmasının kimseye bir zararı yok, önemli olan o diziye özenmemek zaten Kurtlar vadisi izleyenlerin yaş kitlesi büyük olduğu için çok öyle özenme gibi bir durum olmuyor, daha çok sıfır bir gibi sokak dizilerine özeniyorlar.
2.Ayrıca zaten mafya dizisi tam sayılmaz, ilk 2 sezonda mafyacılık olayları çok fazla, onun dışında dizinin ana konusu mafya değil politika, siyaset filan.

Kurtlar Vadisi, bu diziyi sevmeyenler genellikle ön yargılı yaklaşıyorlar mafya dizisi diye, herkesin kendi fikri tabii kimse sevmek zorunda değil ama 1.mafya dizisi olmasının kimseye bir zararı yok, önemli olan o diziye özenmemek zaten Kurtlar Vadisi izleyenlerin yaş kitlesi büyük olduğu için çok öyle özenme gibi bir durum olmuyor, daha çok sıfır bir gibi sokak dizilerine özeniyorlar.
2.ayrıca zaten mafya dizisi tam sayılmaz, ilk 2 sezonda mafyacılık olayları çok fazla, onun dışında dizinin ana konusu mafya değil politika, siyaset filan.

İşte o yüzden kv daha iyidir Kurtlar Vadisi bilgili adamlar varken sıfır bir de daha silah sıkmayı bile bilmeyen insanlar var :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı