F/P B450 Anakart Önerisi

Arkadaşlar B450M Mortar siparişi verdim. Hem özelliklerini beğendim hem de flash BIOS butonunun işime yarayacağını düşündüm. Önerileriniz için teşekkürler :)

Benim boşta 50 derece, gerçi boşu bilmiyorum SA:MP oynarken 50-55 derece arası geziyordu. Birde görev yöneticisinden baktığımda hep CPU hızı 4.17 civarında gözüküyor. Eski laptopumda bu hızlar düşüp boştaki dereceyi azaltabiliyordu. Acaba bunun bir çözümü var mı? Ek olarak sizin kasa hava dolaşımınız çok kötü veya soğutucuyu tam oturtamadınız.

Kasadan olduğunu düşünmüyorum eski r51600 ile derecelerim daha iyiydi. Soğutucuyu 2 kere çıkarıp taktım termal macun değiştirdim montaj konusunda problem yok.

Sizin bileşenleriniz nedir? Isılara hangi program ile bakıyorsunuz?

AIDA64 aracılığıyla MSI Afterburner ile bakmıştım. Tabii masaüstünde göstermiyordu fakat SA-MP'da 55 dereceyi geçmedi. Hep 50 civarından anlık fırladı 55'e. Boşta 70 civarı normal değil. Laptop olsa bile normal değil.
Arkadaşlar B450M Mortar siparişi verdim. Hem özelliklerini beğendim hem de flash BIOS butonunun işime yarayacağını düşündüm. Önerileriniz için teşekkürler :)
RAID yapmayacaksanız güzel anakart. Arkada 8 tane USB girişi de baya iyi. Elinize ulaşınca renk değiştirme modunu bana anlatır mısınız? Bende 2 saniyede bir renk değişiyor, klavyelerdeki gibi yumuşak bir geçiş olmuyor.

AIDA64 aracılığıyla MSI Afterburner ile bakmıştım. Tabii masaüstünde göstermiyordu fakat SA-MP'da 55 dereceyi geçmedi. Hep 50 civarından anlık fırladı 55'e. Boşta 70 civarı normal değil. Laptop olsa bile normal değil.
Sizde 3000 serisi Ryzen yok o zaman, şuan için 3. nesillerde afterburner aidata gibi programlar ısı derecelerini göstermiyor sadece Ryzen Master programıyla bakılabiliyor. Bu durum bios sensör hatasından olabilceği yönünde bu sebeple yeni güncellemerle bu hatanın önüne geçilmesi bekleniyor. Isılar konusunda ryzen 3000 serisinde genel bi problem söz konusu. Teşekkürler

Uzun vadede toplamayi bekliyorsaniz max 5 ay icerisinde(tahminim 3 aya) yeni B550 boardlar cikacaktir. Gerci Pci-e 4.0 olup olmayacagi belirsiz olsa da beklemenizi oneririm. Ancak ben o kadar bekleyemem derseniz Tomahawk oneririm sahsen kullaniyorum ve OC yapmasi cok rahat bir board. Ama benim onla isim olmaz derseniz giris seviyesi denecek msi boardlarini cok kullanan var ve memnunlar. Onlardan da alabilirsiniz ama mutlaka B450 ve uzeri cipset kullanin derim ileriye yonelik.

Sizde 3000 serisi Ryzen yok o zaman, şuan için 3. nesillerde afterburner aidata gibi programlar ısı derecelerini göstermiyor sadece Ryzen Master programıyla bakılabiliyor. Bu durum bios sensör hatasından olabilceği yönünde bu sebeple yeni güncellemerle bu hatanın önüne geçilmesi bekleniyor. Isılar konusunda ryzen 3000 serisinde genel bi problem söz konusu. Teşekkürler
R5 3600 kullanıyorum, size yalan borcum yok. Afterburner göstermedeği için sıcaklığı, Technopat' ta bir rehberden yardım aldım. AIDA 64'ü MSI Afterburner'e bağlayıp sıcaklığı gösteriyordu. Belki sensör hatasıdır fakat yalan söylemiyorum.

R5 3600 kullanıyorum, size yalan borcum yok. Afterburner göstermedeği için sıcaklığı, Technopat' ta bir rehberden yardım aldım. AIDA 64'ü MSI Afterburner'e bağlayıp sıcaklığı gösteriyordu. Belki sensör hatasıdır fakat yalan söylemiyorum.
Estağfurullah benim bilgi eksikliğimden kaynaklanmış sorun. Özür dilerim

Estağfurullah benim bilgi eksikliğimden kaynaklanmış sorun. Özür dilerim
Önemli değil, ayrıca benim kullandığım yöntemle de sıcaklıklarınıza bakabilir misiniz? AMD'nin kendi programını kullanmadım bende, belki güvenli olsun diye bilerek sıcak gösteriyordur.

Tomahawk ryzen 9 3950x bile O.C siz destekliyor. Mosfet soğutucusu olsun mosfet yapısı, Vrm kalitesi, Choke kalitesi
B450 lerde en iyisi. Öneririm bütşe problemi varsa Gaming plus I öneririm. Onda sadece birtek mosfet soğutucuları kırpılmış. İşlemci için fark o.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı