F/P SSD tavsiyesi

Anime hastası olmasın o :D

Crucial Mx300 275GB. Daha geçen gün aldım, çok memnunum. Aldığım gibi test yaptım UserBenchMark ile ve oldukça iyi skor aldı oradan. 339 liraya almıştım. Bu arada Adata giriş seviyesi güzel SSD'ler üretiyor, 750 EVO var. Üst sınıfta fiyat performans SSD'si 850EVO değil Sandisk Ultra II bence, daha ucuz ama çok çok az farkla gerisinde kalıyor 850 EVO'nun.

Dolar/Hız olarak düşünüyorsak Samsung 950Pro kraldır bence. SATA SSD'lerin hepsini okumada 5'e, yazma da 4'e katlıyor.

Boyut arttıkça fiyat performans çıtası da artıyor. Misal 1000 TL'ye Sandisk 960GB almakta var 1400 TL'ye 1TB 850 EVO almakta var. Arasında 256GB SSD para farkı sözkonusu olabiliyor. 120 GB sadece sistem için SSD alınacaksa en kaliteli marka model tercih etmekte yarar var.

Bütçe 350 civarı, 250 GB'lık yeterli olur diye düşünüyorum. Yani şimdi sadece SSD'ye kopyaladığım dosyaları kopyalarken mi hızlı olacak? Yoksa işletim sistemini attığım için her kopyalama/silme işlemim mi hızlanmış olacak?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı