F1 2018 akıcılık sorunu

Cem Argun

Kilopat
2014'den beri yoğun bir F1 oyuncusuyum sırf bu yüzden sistem topladım bile diyebilirim, online turnuvalar için F1 2018 oynadığımda normal herhangi online olmayan bir yarışta sanki ekranım yırtılma mı desem kasma gibi mi desem algılayamadığım bir şey var. Hani internette video izlerkenki akıcılık gibi olması için sırf sistem topladım bunun sebebi ne olabilir? Sistemde SSD yok bu oyun SSD içine kurulu olsa daha farklı olabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

FPS Minimum: 82 Maximum : 112 Ultra High, Vsync açık oynuyorum. Eğer açık olmazsa daha çok öyle oluyormuş gibi hissediyorum.
Demek istediğim donma takılma yok ama ne desen hız yapmaya başladığım zaman öyle oluyor gibi hani böyle yağ gibi derler ya öyle neden olmuyor sorun ne anlamadım. Bütün Battlefield, GTA gibi oyunları sorunsuz oynadım.

Sistem ;

• AOC G2260WWQ6 75 Hz 1Ms Monitör
  • AMD Ryzen 1400 İşlemci
  • MSI GTX 1060 6 GB Ekran Kartı
  • MSI A320M Pro-Vh Plus Anakart
  • Kingston Hyperx 3000 MHz RAM
  • 7200 Rpm Hard Disk

Son düzenleyen: Moderatör:
Vsync ayarını tam yapamıyorsunuz ya da kapalı. Vsync ile 75 FPS'e sabit oynarsanız, belirttiğiniz yırtılma olmaz ve akıcı bir deneyim yaşarsınız.

Vsync ayarını tam yapamıyorsunuz ya da kapalı. Vsync ile 75 FPS'e sabit oynarsanız, belirttiğiniz yırtılma olmaz ve akıcı bir deneyim yaşarsınız.

Ayarlarım şu şekilde bir yanlışlık var mı sizce ?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2018-09-23 at 06.19.46.jpeg
    WhatsApp Image 2018-09-23 at 06.19.46.jpeg
    188,7 KB · Görüntüleme: 339
  • WhatsApp Image 2018-09-23 at 06.19.43.jpeg
    WhatsApp Image 2018-09-23 at 06.19.43.jpeg
    173,5 KB · Görüntüleme: 325
Evet kesinlikle öyle hani benlik kaynaklanan bir durum değil dimi bu 2017'de aynıydı evet dediğiniz gibi keskinlik olayı biraz farklı oyunu kendinden herhalde bu sıkıntı

Aynen öyle. Nvidianın kendi panelinden sadece bu oyuna özel ayarlar yaptım.Bir nebze düzelme oldu. FXAA gibi kenar düzeltme ayarlarını 8x yaptım. Artık tırtıklar eskisi kadar gözüme batmıyor. Bilgisayarın başına geçince o ayarların ekran görüntüsünü atarım.

Bu ayarlarda iken FPS'in en fazla 74-75 olması gerekiyor. V-Sync düzgün çalışmıyor şu an. Nvidia Denetim Masası ayarlarını sıfırlayın. Ya da Nvidia Denetim Masası'ndan bu oyun için düşey senkronizasyonu açın.

Bu tarz akıcı, pürüzsüz olması gereken oyunları herhangi bir senkron teknolojisi olmadan oynarsanız; oyunda yırtılmalar, kare atlamaları gibi görünen vs. görüntüde bozuklular olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı