Facebook neden arka planda PHP'yi bıraktı?

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.074
Makaleler
286
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Çünkü o zamanlar PHP, Facebook'un ihtiyaç duyduğu performansı sağlayamıyordu. Facebook da Hack adlı PHP temelli kendi dillerini yarattılar ve bu da Hip Hop Sanal Makinesi üzerinde çalışıyor.

PHP ve Hack arasında sağlıklı bir rekabet yarattığı için bu aslında PHP için iyi bir şeydi. PHP, sürüm 7'den bu yana Hack/HHVM'den daha iyi veya daha iyi performans gösteriyor.
 
Facebook PHP'yi bıraktı, millet de Facebook'u bıraktı. Anlamadım valla artık Instagram kullanılıyor.

NOT : Hiçbir sosyal medya platformunu kullanmıyorum onu da söyleyeyim. DC ve WP hariç.
Mobil üzerinde daha basit ve daha kolay bir deneyim sunduğu için bence.
Facebook bi tık daha kompleks.
 
PHP nin buyuk projelerde tercih edilmemesiyle ayni sebepten. Yavas ve karman corman.
Büyük proje dediğiniz XenForo 2 gibi mi? PHP ile yazıldı da.Sanırım spagetti koddan bahsediyorsunuz hala 5.3'te ve OOP,MVC kavramlarından yoksun kod yazan var da :)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı