Facebook'ta dolandırıldım

ErenJokzsxx

Centipat
Daha fazla  
06.01.2021 23:00 sularında Facebook'ta Valorant Türkiye hesap alım satım adlı Facebook grubuna koyduğum hesap ilanından cevap geldi. Bende olumlu karşıladım. Satın alan arkadaş bu kişi admin diyerek bir adamı eklememi söyledi bende onu ekledim, bana dedi ki ben adminim güvenlik için aracı olacağım. Ben telefon numarası istedim. Verdi sonra geri Facebook'a geçtik, adamın dediklerini yaparak hesabı adamın üzerine geçirdik. Ondan sonra satın alan arkadaş o admin değil. Ben almak istemiyorum, iptal et dedi.

Ben iptal etmek istediğimi söylediğimde ne iptali, ne oyunu, ne hesabı gibi söylemlerde bulundu, ardından 100 lira bir ücret karşılığında hesabı geri vereceğini söyledi Papara numarasını attı hepsi elimde 1 saatlik video kaydım ve bir sürü ekran fotoğrafım var. Şikayette bulunmak istiyorum. EGM'ye bunu yazdım siber suç başlığı altında. Dediğim gibi bilgileri elimde mevcut.

Hesap benim değil arkadaşımın.
Sizce nasıl karşılarlar.

Delilleri toplaman çok iyi olmuş. EGM'ye değil delillerinle savcılığa gitmelisin. Adamlar hesaplarını kapatmadan bütün bilgilerini al onların. Profil linkleri, ekran görüntüleri, sayfaya üye olan insanlardan beyan topla başka mağdurlar varsa. Ben olsam bir de şunu atar, mahkemede görüşeceğimizi söylerdim.
1610020848761.png

06.01.2021 23:00 sularında Facebook'ta Valorant Türkiye hesap alım satım adlı Facebook grubuna koyduğum hesap ilanından cevap geldi. Bende olumlu karşıladım. Satın alan arkadaş bu kişi admin diyerek bir adamı eklememi söyledi bende onu ekledim, bana dedi ki ben adminim güvenlik için aracı olacağım. Ben telefon numarası istedim. Verdi sonra geri Facebook'a geçtik, adamın dediklerini yaparak hesabı adamın üzerine geçirdik. Ondan sonra satın alan arkadaş o admin değil. Ben almak istemiyorum, iptal et dedi.

Ben iptal etmek istediğimi söylediğimde ne iptali, ne oyunu, ne hesabı gibi söylemlerde bulundu, ardından 100 lira bir ücret karşılığında hesabı geri vereceğini söyledi Papara numarasını attı hepsi elimde 1 saatlik video kaydım ve bir sürü ekran fotoğrafım var. Şikayette bulunmak istiyorum. EGM'ye bunu yazdım siber suç başlığı altında. Dediğim gibi bilgileri elimde mevcut.

Sizce nasıl karşılarlar.

Üzüldüm gerçekten.
Benzer bir şey başıma gelmişti asla EGM'ye gitmeyin direkt adalet bakanlığı yani mahkemeye gidin.
EGM umursamıyor bu tutumları çok kötü gerçekten.

Arkadaşının başvurması gerekli bence. Sen başvursan bile hesap arkadaşının olduğu için onu da isteyeceklerdir.

Sana iyi bir cevap vermek isterdim dostum ama siber suçlar böyle şeyleri pek takmazlar.
Yüz yüze gidip söylersen siber suçların ilgilenme ihtimali az bir şey olur.

Sizce nasıl karşılarlar.
Hocam bu ciddi bir suç savcılığa suç duyurusunda bulunmalısınız.

Delilleri toplaman çok iyi olmuş. Egm'ye değil delillerinle savcılığa gitmelisin. Adamlar hesaplarını kapatmadan bütün bilgilerini al onların. Profil linkleri, ekran görüntüleri, sayfaya üye olan insanlardan beyan topla başka mağdurlar varsa. Ben olsam bir de şunu atar, mahkemede görüşeceğimizi söylerdim.
Eki Görüntüle 821906

Yaşım 14 2006 doğumluyum takacaklarını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı