Fahrettin Koca'nın açıklamaları yüz yüze eğitimin erteleneceğinin bir sinyali olabilir mi?

Orada anlatmak istediğim virüsün size bulaşmama garantisi varmış gibi konuşmanız. İstediğiniz kadar önlem alın %10'luk bir ihtimal var. 18 milyon öğrenci için azımsanacak bir ihtimal değil. Umarım anlatabilmişimdir. Ve vakaların, can kayıplarının yükselişe geçtiği bu dönemde okulu açmak aptallıktan başka bir şey değildir. Ayrıca 2164 semptom gösteren kişi var. Çoğunluk semptom göstermeyenlerde ve nadirde olsa bu kişilerde virüsü yayıyor. Kusura bakmayın ama sanırım farklı ülkelerde eğitim görüyoruz. Öğretmenlerimle konuştuğumda öğrencilerin virüs yokmuş gibi davrandığını söylediler.
Şu an açmak sadece kısa sürede eğitim görmenizi sağlayacak. Sonuçları kötü olursa(büyük ihtimal olacak şey bu) bir süre daha beklemen gerekecek.

Arkadaşım bu ne saçma bir bakış açısı. Devlete vergi veriyorum, o yüzden insanlar ölse de okulumu açacak!
Herkes vergi veriyor. Sağlığını riske atmak istemeyen kişilerde sizin kadar veriyor.

Anlatmak istediğim şey. Şu anda okulu tamamen açmak kısa vadede yüz yüze ders işlemeni sağlasa da uzun vadede yine uzaktan göreceksin. Bu ortamda açılırsa uzaktan eğitim süreci uzayacak(kısa sürede vakalar artacağı için yine kapatılacak ve o artan vakaları indirmeye çalışacaklar), vakalar düşürülüp açılması uzaktan eğitim sürecini kısaltır.

Nasıl alakası yok? Devlet sosyal devlet anlayışını göz edip bizim güvenliğimizi sağlamalı. Vergilerde dünya birincisi yüz ama. Daha yeni yeni bir vergi koymuşlar muayene için. Ben nasıl devlete karşı bütün sorumluluğumu yerine getiriyorsam onlar da benim güvenliğimi sağlamalı. İnan bana, devlet okulları cidden hijyen ortamını sağlayabilseydi şu an okullar çoktan açılmıştı. Okulda öğretmenler kendi cebinden para verip de temizlik ürünü alıyor. Ayrıca okullar açılsa bile eğer güvenliğinden endişe duyuyorsan gitmeme hakkın var. Neden bu korkunuz var bilmiyorum. Zaten artık hiçbir şey düzelmeyecek, IP'ler koptu. Doktor samimi olduğumuz için kendi bizzat dedi. Daha kış bile girmeden bu rakamlar işin geçtiğini belirtiyor dedi. Artık bazı şeylerin farkına da varmak lazım. Eğer kafeler ve eğlence mekanları kapatılırsa saygı duyarım görüşlerinize ama şu an duyamam.
 
Nasıl alakası yok? Devlet sosyal devlet anlayışını göz edip bizim güvenliğimizi sağlamalı. Vergilerde dünya birincisi yüz ama. Daha yeni yeni bir vergi koymuşlar muayene için. Ben nasıl devlete karşı bütün sorumluluğumu yerine getiriyorsam onlar da benim güvenliğimi sağlamalı. İnan bana, devlet okulları cidden hijyen ortamını sağlayabilseydi şu an okullar çoktan açılmıştı. Okulda öğretmenler kendi cebinden para verip de temizlik ürünü alıyor. Ayrıca okullar açılsa bile eğer güvenliğinden endişe duyuyorsan gitmeme hakkın var. Neden bu korkunuz var bilmiyorum. Zaten artık hiçbir şey düzelmeyecek, ıp'ler koptu. Doktor samimi olduğumuz için kendi bizzat dedi. Daha kış bile girmeden bu rakamlar işin geçtiğini belirtiyor dedi. Artık bazı şeylerin farkına da varmak lazım. Eğer kafeler ve eğlence mekanları kapatılırsa saygı duyarım görüşlerinize ama şu an duyamam.

Eğlence mekanları kapatılıp açılabilir. Ancak o seçeneğin olması imkansız. Bu ortamda tamamen açmak bence doğru değil, aptallık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı