Fan bağlantısı nasıl yapılır?

kaan.w

Megapat
Daha fazla  
Kasam; Lian Li lancool 2 mesh 3xargb (egzoz fanı yok)

Anakartımda 2 tane JRAINBOW girişi bulunuyor, bunlardan birine Phanteks 240mph soğutucunun ARGB kablolarını daisy chain yaparak taktım. Fakat sanırım 2. JRAINBOW girişini kasamın önündeki fanları da bağlayım derken biraz yamulttum. Kasanın önündeki fanları kasanın üstündeki C m tuşlarıyla kontrol edebiliyorum ama anakart ile tam senkron çalışmıyorlar.

Bunu ve bir tane de ARGB egzoz fanı almak istiyorum. Yamulttuğum pini düzeltsem bile hepsini nasıl kontrol edeceğim anakartımdan?

@BerkayZ87

MSI Center indirip kontrol edebilirsin.

Ek olarak bu LED şeriti de kasanın kendi daisy chain kontrolcüsüne bağlayabilirsin. Ben de o şekilde bağlantısını yapmıştım.
MSI Center ile sıvı soğutma ve anakartımdaki ledi kontrol edebiliyorum. Diğer JRAINBOW pinleri yamulmasaydı Kasadaki fanları da ordan kontrol edicektim. Egzoz fanını nasıl bağlayacağım hocam?

MSI Center ile sıvı soğutma ve anakartımdaki ledi kontrol edebiliyorum. Diğer JRAINBOW pinleri yamulmasaydı Kasadaki fanları da ordan kontrol edecektim. Egzoz fanını nasıl bağlayacağım hocam?
JRAINBOW pinini düzeltip denedin mi? Genelde kırılmadıkları sürece yamulma durumlarında düzeltilince çalışıyorlar çünkü.

Egzoz fanının marka modeli nedir?

Egzoz fanını almadım daha. Kasanın kontrölcüsü nerede hocam?
Kontrolcüden kastım çoklayıcı kablosuydu. Hani şu Lian Li'nin kendi 3 fanının RGB bağlantısının yapılı olduğu kablo var ya, onda 1 tane boşluk var, oraya o LED şeriti bağlayabilirsin.

Kontrolcüden kastım çoklayıcı kablosuydu. Hani şu Lian Li'nin kendi 3 fanının RGB bağlantısının yapılı olduğu kablo var ya, onda 1 tane boşluk var, oraya o LED şeriti bağlayabilirsin.
3 tane var 3'üde dolu ve uçları sysfan girişlerine gidiyor. Boş olan yeri bulamadım.

SYS_FAN girişlerini demiyorum, RGB bağlantısını diyorum.
Yanlış görmüşüm hocam. SYS_FAN girişlerine öndeki her fandan tek tek gelen kablo gidiyor. Birde bu 3 fanın da bağlı olduğu bahsettiğiniz kontrolcü var ama onda başka bir giriş kısmı yok 3'üde dolu ve nereye gittiğini anlamadım. Kasanın üst kısmından gelen 3 pin ARGB kablosu da var bu bir yere bağlı değil.

argb.png

Bu sağdaki girişe bağlamışlar direk. Nerede bu?

Şimdi farkettim aynı anakarttaki gibi pini olan bir giriş daha var ucu kapalıydı. Sanırım bahsettiğiniz o. Yanlış mıyım?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı