Fan Bağlantısı

Aykut3772

Hectopat
Daha fazla  
Kardeşlerim yeni bir sistem topladım.Ancak bende ki takıntı soğutmaya çok önem veriyorum.Recep Bey'in videolarına ve diğer videolara baktığımda sadece fan olarak CPU FAN kontrolünü bağlıyorlar.Ancak ben elimdeki bütün takılabilecek fan yuvalarını doldurmak istiyorum.Ve dediğim gibi bunun nedeni soğutma olayına çok önem verdiğim.Fan bağlantılarını yaparken Anakarttaki herhangi bir bir 3 pinli veya 4 pinli yuvalara bağlantı yapabilir miyim ? Ya da bunun için anakartta özel olarak fanlar için ayrılmış yuvalar varmıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Bildiğim kadarıyla PSU'dan çıkan kablolara takabilirsin 4Pin Molex ise 3Pin'e çevirmek istersen : https://www.technopat.net/sosyal/konu/windows-8-1-rtm-türkçe-İndirme-bağlantıları.28515/

Bana göre bir kasaya çok sayıda fan bağlamaktan ziyade hava akımını güzel yapacak sıcak havayı dışarıya atabilecek fan konumlandırmak daha önemlidir. Çoğu ana kart üzerinde kasa fanı için veya ekstra fanlar bağlayabileceğin yuvalar mevcut. Soketlerin yanında yazar ne için oldukları genelde.

İlk olarak işlemci için olanları cpu fan yerlerine. Diğer fanları ise kalan fan yuvalarına doldurabilirsin. Tüm slotlar dolar ise molex bağlantı yada bunun gibi dönüştürücü kullanarak artırabilirsin fan girişlerini. Birde bunlar tamam ama hava akımı iyi yapılırsa ve buna uygun güzel bir kasan olur ise soğutması iyi bir kasa olur. Benimde 2 ön, 2 üst, 1 yan ve 1 arka olmak üzere 6 tane fanım var kasamda ama benim kasaya dahil geldi fanlar. Ayrıca fan alacak isen ucuza kaçma 25-30 tl verip iyi bir fan al.

Herkese teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için peki Ercüment kardeşim kasada gelen bu toplam 6 adet fanı anakarta mı bağladın yoksa molex dönüştürücü kullandın mı ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı