Fan temizliği sonrası FPS düşüşü

Daha fazla  
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
PATRİOT BRUST 480 GB
Ekran kartı
NVİDİA 840M İNTEL HD GRAPHİCS 5500
Laptopuma fan temizliği yaptırdım fan temizliğinden önce bir şey yoktu fan temizliği yapıldı sonra FPS düşüşleri takılmalar olmaya başladı yaptırdığım yere götürdüm HDD bozuk dedi başka yerden SSD taktırdım halen aynı sorun devam ediyor SSD taktırdığım yere götürdüm chipset bozuk dedi sizce sorun neden kaynaklı olabilir.
Takılmalar sadece oyunda oluyor normal kullanımda herhangi bir takılma yok hatta şöyle diyebiliriz bilgisayara yük binince takılma oluyor chipset kaynaklı bir sorun olabilir mi?

HP Pavilion P202-NT
8 GB RAM.
NVIDIA 840M 2 GB ekran kartı.
Intel HD Graphics 5500.
480 GB Patriot brust SSD.
Intel i5 işlemci.

En düşük sistemli olan oyunda bile takılıyor mesela Minecraft gibi Windows 10 Pro kullanıyorum etkinleştirme ise Amazon'dan key alıp yaptım. Bir de PC yarım saat falan çalışınca takılma neredeyse olmuyor diyebilirim.
Hocam dediklerinize göre benim bilgim burada tükeniyor. Ekran kartı sürücünüz de güncel o zaman. Chipset problemi olan durumlarda
"Ekran üzerinde çeşitli çizgiler oluştu ise,
Ekran üzerinde kırılmalar var ise,
Birden fazla ekran varmış gibi yani, ekran üzerinde 2 ya da 4 bölüm görünüyor ise,"
vb. durumlardan kaynaklanıyor diyor başka bir sitede bana kalırsa temiz bir kurulum yapıp yeniden sistemi denemekten zarar gelmez. Tabii orası size kalmış. Daha fazla yardımcı olmak isterdim fakat bende anlayamadım sorununuzu.

Hocam dediklerinize göre benim bilgim burada tükeniyor. Ekran kartı sürücünüz de güncel o zaman. Chipset problemi olan durumlarda.
"Ekran üzerinde çeşitli çizgiler oluştu ise,
Ekran üzerinde kırılmalar var ise,
Birden fazla ekran varmış gibi yani, ekran üzerinde 2 ya da 4 bölüm görünüyor ise,"
vb. durumlardan kaynaklanıyor diyor başka bir sitede bana kalırsa temiz bir kurulum yapıp yeniden sistemi denemekten zarar gelmez. Tabii orası size kalmış. Daha fazla yardımcı olmak isterdim fakat bende anlayamadım sorununuzu.

Ekranda kırılma çizilme vs hiçbir şey yok temiz bir kurulum da yaptım dün bu konuyu açmadan önce ama nafile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı