Fan ayarı sonrası FPS düşüşü

Stropower68

Centipat
Bir arkadaş bana FurMark testi yaptırdı, AMD Radeon'dan ayarları değiştirtti. Bilgisayarın fanları çok çok hızlı döndüğü için verdiği ayarları sıfırladım fakat FPS'im yarısına düştü. Normalde, o arkadaşın verdiği ayarlardan önceki FPS'imin yarısına düştü.

Oyun içi CPU ve GPU kullanımlarınız nasıl?
Hort gibi olacak ama yine de yazayım. Sıcaklık ve FPS sorunu çoğunlukla Apex Legends'ta oluyor. Oyunun optimizasyon sıkıntısı var, o yüzden onu çok takmamak lazım. Onun dışında kullanımlar %99 oluyor oyununa göre. Fanlar maksimum 2200 RPM'i gördü. Örneğin ETS 2 oyununu en yüksek ayarlarda oynarken GPU Junction 91 dereceyi geçmiyor. Current ise 76 dereceyi geçmiyor. Değerlerime gayet iyi diyorlar fakat anlamadığım konu şu. Bir arkadaşımda benim sistemimin aynısı var. Onda GPU Junction sıcaklığı 80'in üzerine çıkmamış. Junction ile Current arasında da maksimum 5 derece fark oluyormuş (benimkinde 15 civarı). Arkadaşımın sistemi nasıl o kadar soğuk olabilirken benimki sıcak olabiliyor, bunu anlamış değilim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı