Fanın çok hızlı çalışması ve fazla ses çıkarması

coamtasis

Megapat
Yaklaşık 2 ay önce laptop'un fanını çalışmaması sebebiyle değiştirdim garantiyle beraber, fakat yeni gelen fan sıcaklık olmamasına rağmen sürekli 3500-6000 rpm arası çalışıyor ve inanılmaz rahatsız edici bir ses çıkarıyor. Bunu ayarlamanın bir yolu var mıdır? Teşekkürler şimdiden.

Leptop kullanıyorsanız işlemci fanı ses çıkartıyor demektir. Programlar aracılığı ile işlemci fanının hızını ayarlayabilirsiniz.

Eğer firma bir program çıkarttıysa, ( mesela ASUS Fan Xpert ) bu programlar aracılığı ile de kendi isteğiniz doğrultusunda fan hızını ayarlayabilirsiniz. Veya Speedfan gibi programları da kullanabilirsiniz.

Evet Asus laptop kullanıyorum, ordan yapmayı deneyeyim. Fakat SpeedFan'ı laptop için nasıl kullanacağımı bilmiyorum, biraz araştırdım burda da fakat bulamadım.

Asus'un All Suite ll programı var ve içerisinde birçok farklı işlev gören programı mevcut. Kesinlikle onu kullanmanı öneririm.

Burak abi bir ara paylaşmıştı içerisinde tüm programları barındıran All Suite ll programının linkini. Bulunca sana da iletirim.
Şuan bende DVD'nin içerisinde saklı. En kötü ihtimalle yükler ve linkini atarım sana. Technopat'dan arattır çıkar büyük ihtimalle.

Garanti soğutucusunu değiştirdiyse termal macununu yenilemiştir. Fanı tozlu tozlu koyacaklarını sanmam.

İşlemci yükte altında ve boşta kaç dereceye ulaşıyor yazar mısın, güvenilir bir programdan edindiği bilgiler doğrultusunda.

AI Suite II laptopları desteklemez. Ayrıca Fan Xpert de laptopları desteklemez. ASUS'un laptop fanının kontrolü için yaptığı hiçbir program yok desem yeridir. Serviste cihaza eski bir BIOS yüklendi ise bu sorun olabilir. Ya da cihaz çok ısınıyorsa da bu sorun olabilir.

Bilgisayarın modeli nedir?
En son ne zaman fanlar temizlendi?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı