Fanın ne tarafa üflediğini tespit etmek

Yani hava yükselecekse çıkışı zor olur diye düşündüm, çünkü kapalı bir tasarımı var ve ek fanı yerleştireceğim yerden emin değilim :)
Resimdeki görsele göre ve benim dediğim soğutma sistemine sahip bir ekran kartı ise şayet sıcak havanın yükselmesi kanununa istinaden egzoz fanından ekran kartının oluşturduğu sıcak hava dışarı çıkacaktır evet.

Peki sizce ekran kartının altındaki plakaya mı koymalıyım fanı, yoksa öndeki fanların aldığı havayı iletmesi için pembe işaretli yere mi? Alt plaka delikli olduğundan alttan hava alıp karta üfleyebilir
Ekran kartının altındaki plaka derken anlayamadım. Bu resim yan tarafdan ve sen oraya delik açıp fan mı koyacaksın?

Peki sizce ekran kartının altındaki plakaya mı koymalıyım fanı, yoksa öndeki fanların aldığı havayı iletmesi için pembe işaretli yere mi? Alt plaka delikli olduğundan alttan hava alıp karta üfleyebilir
hocam fanı nasıl vidalayacaksınız?

Aslında vidalamak yerine paketleme teliyle tutturmayı düşünüyordum, şu plastik kaplı olanlardan
Hocam ben size bir şey diyeceğim. Resime bakılırsa sirkülasyon olarak gayet olması gerektiği gibi bir düzene sahipsin. Kullanımlarında sıcaklık değerlerin kötü değilse yani gereksizce kendini yorma :)

GPU kaç derecede çalışıyor? Yaptığınız işlem fanteziye kaçıyor :D, Plaka boydan boya ısınır fanı plakaya tuttursanız bulunduğu bölgedeki sıcak havayı yukarı egzosa üfler pek fayda etmez.

PSU plakasının üzerine koyarsanız fanlar GPU ya doğru üflerse hava akış düzeneği bozulur mu bilmiyorum. Denenmesi lazım. Sonuçta GPU ya hava üfleyecek GPU fanları gelen havayı içine çekecek plakadan tahliye olacak.

Derece karşılaştırması yapın.

poşet torbalara buz koyun psu plakasının üzerine depolayın eriyene kadar dursun saat başı değişin. Ekran kartınız buzzzzz gibi soğuk havayı içine çeksin derecelerde de 55 60 gördükçe duş ihtiyacınızı giderirsiniz :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı