Far Cry 3 vs. Far Cry 4 vs. Far Cry 5

Oynamadım ama duyduğum ve gördüğüm kadarıyla Far Cry serisinde oyunlar birbirine çok benziyor diyorlar. En iyisi Far Cry 3 diyor çoğu kişi bunu siz de işitmişsinizdir. Far Cry 3 oynayın bence. Hepsini oynayacağım diyorsanız aralarında zaman olsun ki sıkmasın.
 
Hikaye olarak en iyi 3 o tartışmasız. Ama oynayış bakımından 3 ve 4 benzer biraz. 5 te biraz farklılıklar var. O yüzden önce hikayesi iyi olanla başlayın sonra 5 ve 4 şeklinde gidin bence.
 
Oynanış bakımından benzerlikler olsa bile hikayeler farklı olduğu için istediğini oynayabilirsin. Arka arkaya oynayacaksan araya bir de Primal'ı sıkıştır farklılık olsun.
 
Far Cry 3 ve 5'i oynadım. Şunu söyleyebilirim 5 oynaması çok keyifli ve güzel olmuş. Kıyas yapmak gerekirse oynanış mekanikler ortamlar daha zevkli 5'de açik dünya da öyle ama hikaye olarak içine giremedim 5'de Far Cry 3 oynarkenki hikayesel zevki hiç almadım 5'de. Gerçekten hikayeyi sunuşları olsun ana hikayede bir sonrakinden diğerine geçiş olsun, kendini tekrar edişi olsun olmamış dedirten bir ana hikaye tarzı var ama onun dışında da her şeyi çok güzel olmuş. Far Cry 3 beni hikayeye o kadar iyi almış o atmosfer ve oyunun içerisine o kadar iyi sokmuştu ki yaptığım her şey ana hikaye olsun çok zevk aldım müzikler de öyle kısaca hikayesel ve içine alma olarak kesinlikle 3 çok daha iyi ama 5'i oynamak çok daha keyifli kısaca bunu diyeyim bir de açık dünya olarak 5 daya iyi. Far Cry 5'de tek beğenmediğim ana hikayeyi sunuşu ve içeriğinin boşluğu kalitesizliği zevksizliğiydi. Far Cry 5 ana hikaye konusunda başarılı olsa en iyi Far Cry oyunu derdim ama olmamış konsepti güzel ama ana hikaye gibi değil bu ve de çok saçma sunumu. Onun dışında mükemmel oyun. Oynaması çok keyifli.
 
Far Cry 4'ü oynamıştım, bayağı sağlamdı oyun. Sonra Far Cry 5 oynadım. Far Cry 3'ü de bu iki oyundan sonra denedim. Bu yüzden çok eski geldiği için sevmemişimdir belki. Bana göre Far Cry 4 çoğu konuda daha üstün diğerlerinden. Far Cry 5'i sırf soundtrackinden dolayı bile 1. sıraya koyabilirim bu oyunlar arasında. 5'i henüz bitirmedim, etrafta dolaşıyorum arabayla :D. Ama Far Cry 5'in eksik bir yanı var gibi bir his var içimde.
Tabii Far Cry 3 olmasaydı bunları hiç göremeyecektik bile. Hepsi Far Cry 3'ün üstüne bir şeyler eklenilmiş hali. Far Cry 6'yı bekliyorum. Çok hypelandım nedense o oyuna.
 

Geri
Yukarı