Farklı Marka Ram Sorun Yaratır Mı?

Bertan_58

Kilopat
Katılım
30 Ağustos 2013
Mesajlar
473
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Kingston 2 gb 1333 mhz cl9, 4 gb 1333 mhz cl9 olmak üzere toplam 6 gb ramim vardı.
Geçenlerde 4gb ram bozuldu. Eksa bilgisayara gittim onlarda bana aynı özellikte ancak Hi-Level marka ram verdiler. Sorum şu: Hi-Level 4gb 1333 mhz cl9 ile Kingston 2 gb 1333 mhz cl9 arasında uyumsuzluk, performans düşüklüğü yaşar mıyım?
Teşekkürler...
 
Performans düşüklüğü yaşamazsın ama 2 adet ram kullanacaksan bu forumda herkes tıpatıp aynı olmasını önerir. Ki bu daha sağlıklı bilgisayar için. İleriki zamanda ram 'i okumama sorunu ortaya çıkabilir.
 
Genelde dual channel ramler kullanım açısından dual kitlerin tercih edilmesi daha iyi olur. Hata, arıza vs. açısından. Dual kitler üretim aşamasında, kit olarak test edildiği söyleniyor. Ne kadar doğru orasını bilemiyorum. İlla aynı markadan satalım diyerek üretici firmaların satış politikası da olabilir. Hızı, cas değeri ve voltajı aynı olduktan sonra sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Ama tam kapasite dual olması için slotun bir tanesindeki 2Gb kapasite dolunca kalan diğer slottaki 4gb ramin 2gb tı single olarak çalışacaktır diye düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı