Çözüldü Farklı marka RAM'ler uyumlu çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

woodythepecker

Picopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar. Benim bilgisayarımda Samsung marka DDR5 4800 MHz CL40 RAM takılı. Ben bunun yanına aynı değerlere sahip Crucial marka RAM takarsam uyumsuzluk yaşanır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Samsung ve Crucial RAM'ler arasındaki uyumsuzluk olasılığı çok düşük, her iki RAM'in de aynı kapasite ve hızda olmasına dikkat etmelisin.
Samsung ve Crucial RAM'ler arasındaki uyumsuzluk olasılığı çok düşük, her iki RAM'in de aynı kapasite ve hızda olmasına dikkat etmelisin.

Çözüm
Dostlar selamlar. Benim bilgisayarımda Samsung marka DDR5 4800 MHz CL40 RAM takılı. Ben bunun yanına aynı değerlere sahip Crucial marka RAM takarsam uyumsuzluk yaşanır mı?
Değerleri ve çalışma voltajı aynı olmalı MHZ farklı olabilir, en düşük MHZ RAM hangisiyse diğeri o hızda çalışır. Ayrıca bellek üreticisi aynı olursa muazzam çalışır, Hynix, Micron, Samsung gibi.

Değerleri ve çalışma voltajı aynı olmalı MHz farklı olabilir, en düşük MHz RAM hangisiyse diğeri o hızda çalışır. Ayrıca bellek üreticisi aynı olursa muazzam çalışır, Hynix, Micron, Samsung gibi.

Hocam mevcut RAM Samsung, alacağım da Crucial. İkisi de DDR5, 4800MHz ve CL40. Uyumsuzluk olması durumunda iade kabul eder mi satıcı sizce?

Hocam mevcut RAM Samsung, alacağım da Crucial. İkisi de DDR5, 4800MHz ve CL40. Uyumsuzluk olması durumunda iade kabul eder mi satıcı sizce?
Crucial Micron kullanmakta, uyumluluk açısından kesin birşey diyemeyiz hocam. Üründe bir sorun yoksa iade almayabilir. Mümkünse Samsung veya Samsung tarafından üretilen bellekleri kullanan bir markanın RAM'ini satın alın.

Crucial Micron kullanmakta, uyumluluk açısından kesin bir şey diyemeyiz hocam. Üründe bir sorun yoksa iade almayabilir. Mümkünse Samsung veya Samsung tarafından üretilen bellekleri kullanan bir markanın RAM'ini satın alın.

Hocam daha önce hiç RAM yükseltmesi yapmadım, uyumsuzluk olduğunu nasıl anlarım? Öyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz?

Hocam daha önce hiç RAM yükseltmesi yapmadım, uyumsuzluk olduğunu nasıl anlarım? Öyle bir durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Ya sistem açılmaz ya da mavi ekran hataları, sistem çökmeleri yaşarsınız. Bu konu hem çok karmaşık hem çok basit olabiliyor. Rastgele bir ram alıp takabilirsiniz ve sorunsuz çalışabilir, kimi zaman çalışmaz. O yüzden riske girmeden aynı markadan almak daha iyi olacaktır.

Ya sistem açılmaz ya da mavi ekran hataları, sistem çökmeleri yaşarsınız. Bu konu hem çok karmaşık hem çok basit olabiliyor. Rastgele bir RAM alıp takabilirsiniz ve sorunsuz çalışabilir, kimi zaman çalışmaz. O yüzden riske girmeden aynı markadan almak daha iyi olacaktır.

Anladım. Yardımlarınız için teşekkür ederim hocam.

Şunu aldım, yardım eden arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı