Farklı Markanın RAM'leri Bir Çalışır mı?

Arkadaşlar ben şu an Kingston markalı DDR4 RAM kullanıyorum. Benim kullandığım belleğin aynısından yok. Bende yanına Corsair markalı bellek almak istiyorum. Sisteme olur mu? Hata alır mıyım? Belleklerin linklerini verdim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemde bulunan bellek: Kingston HyperX Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C13SB/8 Fiyatı

Almak istediğim 1. bellek: Corsair Vengeance LPX 8GB 2400MHz DDR4 Ram Fiyatı

Almak istediğim 2. bellek: Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8 Fiyatı

Almak istediğim 3. bellek: Kingston HyperX 8GB 2933 MHz DDR4 Ram HX429C15PB3A/8 Fiyatı

Aklıma en çok ve en güzeli 3. oldu. Sizce şu an sistemimde bulunan belleğin yanına bu 3. belleği taksam sisteme olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben şu an Kingston markalı DDR4 RAM kullanıyorum. Benim kullandığım belleğin aynısından yok. Bende yanına Corsair markalı bellek almak istiyorum. Sisteme olur mu? Hata alır mıyım? Belleklerin linklerini verdim. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistemde bulunan bellek: Kingston HyperX Savage 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C13SB/8 Fiyatı

Almak istediğim 1. bellek: Corsair Vengeance LPX 8GB 2400MHz DDR4 Ram Fiyatı

Almak istediğim 2. bellek: Kingston HyperX Black 8GB 2400MHz DDR4 Ram HX424C15FB2/8 Fiyatı

Almak istediğim 3. bellek: Kingston HyperX 8GB 2933 MHz DDR4 Ram HX429C15PB3A/8 Fiyatı

Aklıma en çok ve en güzeli 3. oldu. Sizce şu an sistemimde bulunan belleğin yanına bu 3. belleği taksam sisteme olur mu?
Hayır MHz'leri aynı olması gerek Yoksa Marka önemli degil tabi ikisininde chipseti aynı olması gerek sistemdeki DDr4 se Alacagında DDr4 olması gerek ve MHz i aynı degil sistemdeki gibi alacagın ram'de DDr4 2133 MHz olması lazım Sakın alma 2400 MHz
Hayır MHz'leri aynı olması gerek Yoksa Marka önemli degil tabi ikisininde chipseti aynı olması gerek sistemdeki DDr4 se Alacagında DDr4 olması gerek ve MHz i aynı degil sistemdeki gibi alacagın ram'de DDr4 2133 MHz olması lazım Sakın alma 2400 MHz
Yani alıcağın ram şu şekilde alman gerek DDr4 2133 MHz Marka Önemli Değil

Yani alıcağın ram şu şekilde alman gerek DDr4 2133 MHz Marka Önemli Değil
Farklı MHz'lerde ram kullanımı hiç bir problem çıkarmaz fakat düşük ramin MHz'sinde çalışır diğer ram de.

Farklı MHz'lerde ram kullanımı hiç bir problem çıkarmaz fakat düşük ramin MHz'sinde çalışır diğer ram de.
Çalıştırır onda sorun yok mavi ekran hataları uyumsuzluklar yüzünden oyunda siyah ekran Fps düşmesi filan bir sürü sorun o yüzden MHz ler aynı olması daha sağlıklı
Evet çalışır hiç bir problem olmaz fakat aynı marka olduğu zaman daha iyi performans veriyorlar diye söyleniyor o performansta farklılara göre %3-5 olur.
Hem kullandığı MSI B250M Bazooka anakart max 2133 MHz uyumlu

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı