Faturamda hediye ekran koruması da olduğu için telefon vergi iadesi reddedildi

Xhertality

Femtopat
Katılım
1 Ağustos 2023
Mesajlar
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Samsung Shop'tan aldığım M34 cihazi faturada 3 aylik hediye ekran korumasi olmasi sebebiyle vergi iadesi reddedildi.
Samsung müşteri hizmetlerini aradigimda bir şey yapamayacaklarini söylediler fakat cihazi almadan önce müşteri hizmetlerini arayip sorduğumda bir sıkıntı olmaz, olursa yardimci oluruz demişlerdi. Bu konuda ne yapabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende bu düzenlemenin ufak bir göz boyama niteliğinde ve kapsamının dar ve yetersiz bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Özellikle bilgisayar için geçerli olan 9500 TL limit akıl alır gibi bir şey değil.

Haber sitelerinin bu konuyu popülist bir dille ve üstünkörü olarak haberleştirdiği kısmına katılıyorum. Ama üstteki mesajımda dediğim gibi bu tür konularda ince eleyip sık dokumak ve tüm detaylarını tam olarak öğrenmek gerektiğini düşünüyorum. Cihaz satın almadan önce bu detaylara dikkat edilmeliydi bana sorarsanız.

Basit bir poşet yüzünden bile insanların mağdur olmaları üzücü ama maalesef bu tür zararı olmayacağı düşünülen ufak şeyler resmi kurumlar gözünde büyük bir sorun olarak algılanabiliyor.

Yönetmelikte ikinci bölüm, madde 5'in h bendinde düzenlenen faturada desteğe konu cihaz dışında bir ürün olmaması gerektiği belirtilmiş.
Poşet de sonuç olarak para karşılığı satılan bir ürün olduğundan ve yapılan bu poşet satın alımının faturalandırılması gerektiği için de kasiyer tarafından ayrı bir fatura düzenlemek yerine mevcut cihaz ile beraber faturalandırılmasından dolayı bu durum düzenlenen faturanın kapsam dışında kalmasına neden olmuş.
Eki Görüntüle 2079055
Buyurun ek olarak GSB Biz sitesinde başvuru ekranına geldiğimizde karşımıza çıkan "başvuru koşulları" kısmında 10. maddede açıkça faturada sadece desteğe konu cihazın bulunması gerektiği belirtiliyor.

Eki Görüntüle 2079034
Son olarak belirtmek isterim ki başvuru aşamasında bu kısma dikkat etmediğinizi ya da gözünüzden kaçtığını düşündüğümden "ufak bir dikkatsizlik" tabirini kullandım. Amacım eleştirmek ya da sizi yermek değildi.

Hocam Xiaomi sitesinde bir tablet beğendim ama yanında Bluetooth hoparlör hediyesi varmış. Bu ürünü hediye diye faturaya eklerler mi bilginiz var mı çıkarma seçeneği de yoktu.
 
Hocam Xiaomi sitesinde bir tablet beğendim ama yanında Bluetooth hoparlör hediyesi varmış. Bu ürünü hediye diye faturaya eklerler mi bilginiz var mı çıkarma seçeneği de yoktu.
Şahsi düşüncem faturaya eklendiği yönünde. Bu tarz hediyeleri faturaya göstermelik de olsa 0,01 TL olarak fiyatlandırıp ekliyorlar.
Siz yine de net bilgi için müşteri temsilcisini arayıp sorsanız daha doğru olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı