Fazla Fanları Kaldırma

itsAtaken

Kilopat
Arkadaşlar önceki konudan da görebileceğiniz gibi Sagitta Raidmax kasam var. Yan camında bir adet fan var, bunu çıkardım yıllardır açık kullanıyorum. Şu havalarda işlemci 50 derece görmüyor oyunlarda, ekran kartı 45'i geçtiğini görmedim. Şimdi benim arkada ve önde de birer tane fan var. Bunların şu an bana hiçbir faydası yok. Zaten işlemci kendi fanıyla, ekran kartı kendi fanıyla soğutuyor. Ee bir de yan taraf açık, içeride bir hava akışı yok. Gerek olmadığını düşünüyorum sanki. Eğer bunları çıkartsam, güçten yararlanabilir miyiz? :D Yani kalan gücü donanıma aktarabilir miyiz? Gerçi bunlar hiç yakmıyor biliyorum ama, sesten de kaçabilirim böylece.

Geldik uygulamaya fakat öndeki fana elektrik götüren kablo, yaklaşık 5 kabloyla beraber geliyor. Bunlar reset tuşu, power tuşu ve bir kaç ledler. Fan da içeride bir yerde hangi kablo olduğunu bulamıyorum. Fan kablosunu bulsam, sonra kessem, elektrik bandıyla ucunu sarsam iç hallolur mu? Aynısını da arkadakine yapsam? Yoksa hiç bulaşmasam mı biraz ses biraz güçten ne olacak ki mi dersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kabloyu bulmak sıkıntı değil. Deneme yanılma yöntemi ile bulursun. Kobloyu bulup kesip bantlaman da işe yarar. Fakat fanlar'dan gerçekten rahatsız edici bir ses gelmiyorsa hiç uğraşma. Hem ne kadar güç tasarfuf edeceksin de diğer donanımlara vereceksin ki.

Öncelik sesti zaten. Ama bakınca hiç işe yaramayan 2 tane fan yıllardır çalışıyor.. ışıklı, mışıklı. Dedim öyle duracağına komple sökeyim. Kapağı takıp acaba açıkken mi kapalıyken mi daha iyi die deniyecektim, baktım kapaktaki fan çalışırken tangır tungur sesler yapıyor, bozulmuş herhalde. Korktum bende bakamadım, e malum yeni kapak fanı da alıcak halim yok :) Açık kullanmaya da alışınca..

Evet. Zaten zor olacağını sanmıyorum. Kesmene gerek yok aslında sonuçta belli bir soketi var. Soketi bul sonrada çek fan çalışmaz. Çalışmayan fanda ses çıkartmaz.

Son günlerde hiç bakmadım ama geçenlerde baktığımda anakarttan tek bir yer üzerinden çıkıyordu kablolar. Zaten o yüzden konuyu açtım :) Onu çeksem tuşlar, ledler, kart okuyucu filan gidecek sanırım. O yüzden kessem nasıl olur dedim, yoksa bir şeyi mi atlıyorum ?

Tekrar kullanabilmek adına soketinden çıkarın, zaten fandan doğru anakrta giden kabloyu farkedip çıkarırsın.

Son günlerde hiç bakmadım ama geçenlerde baktığımda anakarttan tek bir yer üzerinden çıkıyordu kablolar. Zaten o yüzden konuyu açtım :) Onu çeksem tuşlar, ledler, kart okuyucu filan gidecek sanırım. O yüzden kessem nasıl olur dedim, yoksa bir şeyi mi atlıyorum ?
Kaç adet tuşun ve fanın tek bir kabloya verileceğini sanmıyorum. Mümkünse o kablonun fotoğrafını atar mısınız?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı