Fazla kilodan dolayı spora gidilmeli mi?

792649

Femtopat
15 yaşındayım ve bayağı fazla bir biçimde kiloluyum. Çevrem fitnesse gitmemi öneriyor ama kilomdan dolayı utanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

15 yaşındayım ve bayağı fazla bir biçimde kiloluyum. Çevrem fitnesse gitmemi öneriyor ama kilomdan dolayı utanıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Kanka belki sana motivasyon olur. Ben 155 kiloydum ve geçen sene 3 Temmuz'da spora başladım. Şu an 103 kiloyum. Sürekli diyet bozmama rağmen bu durumdayım ve daha da veriyorum. Eğer herhangi bir sorunun olursa hiç çekinme direkt salon hocasına sor. Eğer soramıyorsan buradan bana sor. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Utanmana gerek yok bende başladığımda çok zayıfım diye utanıyordum ama utanacak hiçbir şey yokmuş. Başladığım ilk gün herkes bana çok yardımcı olmuştu eminim sana da yardımcı olurlar.

Kanka belki sana motivasyon olur. Ben 155 kiloydum ve geçen sene 3 Temmuz'da spora başladım. Şu an 103 kiloyum. Sürekli diyet bozmama rağmen bu durumdayım ve daha da veriyorum. Eğer herhangi bir sorunun olursa hiç çekinme direkt salon hocasına sor. Eğer soramıyorsan buradan bana sor. Elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Hocam bayağı iyi kilo vermişsin umarımda hedefine ulaşırsın.

Fazla kilolu, fazla zayıf, normal fark etmeksizin herkesin hayatında ilgilendiği bir spor/egzersiz olmalı. Yürüyüş, koşu, fitness, bisiklet, yüzme... Fark etmez. Ek olarak spor salonları yargıların bittiği yer. Yargılayan biri çıktığı an birileri de o yargılayanı bastırmaya adım atar genelde. Çekineceğin bir şey olmasın.

Hocam utanmayın sağlığınız ve de dış görünüşünüz için yapıyorsunuz, ben salonda öyle kişileri görünce tebrik ediyorum, yan gelip yatmak yerine kendinize bir hedef biçiyorsunuz.

hiç o ortamı görmediğim için sanki ben yaparken gülerler gibi bir his vardı içimde ama şuan biraz daha yatıştı gerçekten çok saolun okullar kapandıktan sonra gitmeyi planlıyorum

Hocam gitmeden önce bende çekiniyordum bende kiloluydum ama inanın o kaslı kocaman adamların kalpleride bir o kadar büyük çok yardımcı oluyorlar arada tabii değişik tipler oluyor ancak göz ardı edilebilir. Eğer epeyce kilolu iseniz yağ yakmanız açısından spor salonu daha iyi olacaktır sadece diyet ile bu iş bayağı zor hocam hem ağırlık çalışarak daha sağlıklı kilo verirsiniz. Diyet ve kilo verme hakkında ayrıyeten bilgi isterseniz ayrı konu açın oradan da yardımcı olalım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı