Felsefe dersini yapamamak

egeoz316

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Ankara
10. sınıfa gidiyorum, dersler konusunda ortalama bir öğrenciyim, çoğu dersim 60-80 arasında ancak felsefe dersinden 50 üstünde not almadım ve son sınavım 15 geldi. dersi de hiç anlamıyorum, çok karmaşık geliyor. Felsefe dersini daha iyi anlamanın yolları var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocanız nasıl bilmiyorum ama tabi sorularına göre değişir. Bizim hoca TYT tarzında 4-5 tane soru sordu, arka sayfaya bilimin tarihsel gelişimini açıklayınız ve yorumlayınız dedi, en son olarak 1 paragraf verip 2 tane soruyu cevaplamamızı istedi. Yoruma dayalı aslında çoğu soru genelde mantıkla yapılabilecek şeyler çıkıyor ama tabi bu hocaya göre değişebilir ezber soruyorsa bilemem.

10. sınıfa gidiyorum, dersler konusunda ortalama bir öğrenciyim, çoğu dersim 60-80 arasında ancak felsefe dersinden 50 üstünde not almadım ve son sınavım 15 geldi. Dersi de hiç anlamıyorum, çok karmaşık geliyor. Felsefe dersini daha iyi anlamanın yolları var mıdır?

Felsefe diğer dersler gibi ezbere dayalı ancak biraz daha karışık. Eğer hocan ana konuları verip buralara çalışın diyorsa en çok oralara çalış veya arkadaşlarınla tekrar yap. Eğer yorum soruları soruyorsa o kısım sana kalmış.

Son düzenleyen: Moderatör:
Felsefe dersinde terimler önemli. Ek olarak zaten sözel ders ve üstteki arkadaşların dedikleri gibi de biraz ezbere dayalı. Ezber ve okuduğunu anlamaya bakıyor, bazı felsefe soruları oluyor ki cevabını bilsen bile soruyu anlamadığın için yapamıyorsun.

10. sınıfa gidiyorum, dersler konusunda ortalama bir öğrenciyim, çoğu dersim 60-80 arasında ancak felsefe dersinden 50 üstünde not almadım ve son sınavım 15 geldi. dersi de hiç anlamıyorum, çok karmaşık geliyor. Felsefe dersini daha iyi anlamanın yolları var mıdır?
Hocam bu öğretmenle alakalı bu dediğimi şaka amaçlı demiyorum tamamen ciddiyim kiliseye gidin papayla felsefe yapın genelde yabancı olurlar, ortamınızı değiştirin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı