Çözüldü Femboy nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sammy Winchester

Hectopat
Katılım
2 Ağustos 2021
Mesajlar
1.306
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu kelimeye çok rastlıyorum şu sıralar, femboy nedir? Google'a arattım ama hiçbir şey anlamadım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilinçli bir şekilde kadınlaşmaya, güzelleşmeye çalışan, pasif olma ağırlıklı, homoseksüel eğilimli erkek.
Tercih kendin seçtiğin birşey, yönelim nasıl hissettiğin. Cinsel tercih diye birşey yok.
O kadar kesin konusmamani oneririm. Soz konusu cinsiyetse kimse hakli ya da haksiz degil kesin olarak.


Bazi durumlarda bu egilim (yonelim artik ne diyorsaniz adina), bireyin tercihi de olabilir.
 
Freud dan ironik olmayarak alıntı mı yaptın cidden?
Düşündüm de böyle insanların olduğu bir ortama bu düzey yorum fazla gelir, diğer arkadaşlar üstüne alınmasın. Freud'un en az 10 makalesini ingilizce olarak bir çok kitabını da kendi sorunlarım üzerinde düşünmek adına okudum. Buna hakkım olduğunu düşünüyorum ki Freud'dan Victor Emil'a kadar severek anlayarak ve alanından uzman kişilerle tartışarak okuduğum düşünülürse çokta anormal olmayan durum. Psikolog değilim uzman hiç değilim kısa bir bilgi aktardım ama ne yaparsın, iyilik yap denize at.
Cevap vermeyin.
İyi forumlar.
 
Cinsiyet anlayışınız bu kadar körse ben bir şey diyemem, homofobiksiniz.

Sizin gibiler sadece TikTok'da var sanıyordum?
Arkadaş sadece "saçmalık" diyerek fikrini belirtmiş. Hakaret falan etmemiş o kimselere, gereksiz olay yapmışsınız.
Nasıl sizin cevap verdiğiniz kişinin başkasının yönelimine/cinsel kimliğine/tercihlerine karışma hakkı yoksa sizinde aynı şekilde o kişinin "homofobik" olmasına veya birşeyi saçma bulup bulmamasına karışma hakkınız yok.
"Saçma" tanımı zaten direkt olarak özneldir. "Sen mi karar veriyorsun saçma olmasına?" sorunuz mantıklı değil çünkü "saçma" kelimesi nesnel bir anlam/ifade taşımaz.

Femboy en düz ve özet haliyle anlatmak gerekirse trans olan kadınlara verilen isim/adlandırma.
Ama tam olarak trans kadınlar gibi davranmıyorlar diye biliyorum, gözlemlediğim kadarıyla hepsi olmasa bile çoğunluğu/bir kısmı Kerimcan Durmaz gibi oluyor.
 
Politik dogruculuk iste bildiginiz zirva hocam. Bu tarz nuanslar uzerinden (aslinda farki yok kelimelerin) magduriyet ve bos populizm yaratiyorlar. Ayrica genclere disiplinsizlik ve bosluktan cinsiyetleri disinda baska amac kalmamis.

Tamam neresi burasi? Entel ve ust insanlarin doldurdugu bir platform mu? Yoksa ezbere uc bes kelime edip Jahrein gibi bos populistlerin muridi olan genc surusunden mi olusuyor?
Ben politik doğrucu değilim, siz homofobiksiniz.
Femboy en düz ve özet haliyle anlatmak gerekirse trans olan kadınlara verilen isim/adlandırma.
Ama tam olarak trans kadınlar gibi davranmıyorlar diye biliyorum, gözlemlediğim kadarıyla hepsi olmasa bile çoğunluğu/bir kısmı Kerimcan Durmaz gibi oluyor.
Konu üstünde gram bilgin yok.
 
Artı -2 Eksi
Femboy sorusu nasıl homofobikliğe bağlanmış o da güzel. "Babayiğit isterem" diye bağıran sissyleri de mi LGBT parçası ilan edeceksiniz? Femboy dediğin crossdresserın yandan yemişi, crossdresserları LGBT kominitesi arasına bile kabul etmez. Gay, trans vb. ayrı ama femboy dediğin şey dizüstü çorap giyip emo takılan e-boydan fazlası değil.
 
Femboy sorusu nasıl homofobikliğe bağlanmış o da güzel. "Babayiğit isterem" diye bağıran sissyleri de mi LGBT parçası ilan edeceksiniz? Femboy dediğin crossdresserın yandan yemişi, crossdresserları LGBT komnitesi arasına bile kabul etmez. Gay, trans vb. ayrı ama femboy dediğin şey dizüstü çorap giyip emo takılan e-boydan fazlası değil.
Inclusivity manyağı LGBT komunitesi hergün ismine harfler eklerken crossdresserlar nasıl kabul edilmiyor anlatabilir misin?
 
Inclusivity manyağı LGBT komunitesi hergün ismine harfler eklerken crossdresslar nasıl kabul edilmiyor anlatabilir misin?

Bir LGBTi birey crossdresser olabilir ama her crossdresser LGBTi değildir. Bu cinsel yönelimden daha farklı bir kavram. Kişinin önce hangi kimliği taşıdığı lazım heteroseksüel olup crossdressing, drag-queen olan, karşı cins cosplayi yapan da çok fazla kişi var.
 
Konudan bağımsız olarak bana göre kimse birbirini sevmek yada saygı duymak zorunda değil. Başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı sürece istediği düşünceyi ifade edebilmeli. Ayrıca bu LGBT yada CD 2000 li yıllarda belli azınlıklar tarafından dile getirildiğinde bana daha marjinal ve sıradışı gelirdi. Bu günkü gibi her yapımda (oyun, film, dizi vb.) gereksiz göze sokulması ve içeriğe uygun olmadan yedirilmesi bence dayatmadır. Bu dayatmalar arttıkça aynı görüşte olmayanlar daha fazla nefret edicektir.
 
Bunu da ekleyelim, femboy aynı twink kavramı gibi geçicidir. Belli bir yaştan sonra ortalama bir dayıya dönüşecektir. Erken yaştan itibaren hormon ilacı kullananlar ise femboy olmuyorlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Homofobi iddiasinin da yerli yersiz her turlu anlasmazlikta ortaya atildigina eminim.

Senin istediginle sevisme ozgurlugun ne kadar varsa, kimin kiminle sevisip sevismemesi gerektigi konusunda insanlarin da fikir sahibi olmaya o kadar ozgurlugu var.

Homofobi degil bu. Ben dobili hanimlarin gobegi acik giyinmesinden rahatsiz oluyorum mesela ama hayrettir ki kilofobim yok. Estetik algisi != fobi.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı