Fiat UNO akü ışığının hiç yanmaması

mk123

Decapat
Katılım
11 Mart 2022
Mesajlar
451
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Araç Fiat UNO 70s 1997 model. Daha önce de akü ışığının konusunu açmıştım orada cevaplayanlara teşekkür ederim. Bugün aracı tamirciye götürdüm. Diyotlardan birisi ölmüş diğeri de ölseydi yolda bırakırdı dedi. Diyota lehim yaptıktan sonra arabayı çalıştır dedi akü ışığının yandığını gördü böyle olmadı yarın getir diyot tablasını değişelim dedi. Yarın 2 işçilik parası olmasın dedim yok abi bugünkünü yapamadık kusura bakma yarın yapalım dedi. Zaten iftara doğru olduğu için önemsemedim. Arabayı yürüttükten sonra akü ışığının söndüğünü gördüm. Park ettikten sonra ustayı aradım dedim akü ışığı söndü motoru kapat aç dedi telefonla konuşurken kapatıp açtım araba çalışırken göstergedeki diğer ışıklar yanıp çalıştıktan sonra sönerken akü ışığının hiç yanmadığını gördüm bunu da söyledim. Hiç oynatma arabayı yarın getir dedi. Sizce neden bu şekilde oldu? Bunun soketi var da acaba gevşedi veya takmadı mı?
 
Büyük ihtimalle diyot tablosu gitti. Bence gidip yaptırın. Benim de Renault 19 ile başıma gelmişti. Şarj lambası yanmıyor ama şarj da yapmıyordu. Kendim de elektrikçiyim ama böylesini görmemiştim.
 
Tamam da gene de akü ışığının çalıştırırken de yanması gerekmiyor mu? İnternetten tam da bu sorunla ilgili video izledim. Şarj dinamosunun üstünde ince bir kablo var eğer bu kablo zarar görürse akü ışığı hiç yanmaz bu tamir olduktan sonra ve diyotlarda ilgili sorun yoksa normal şekilde ışık yanar diye söylendi. Ustayı da izledim bilerek başında durdum iftar saatine doğru sıram geldiği için acele de yapmış olabilir şarj dinamosunu çıkarırken zorlandı biraz. O sırada olmuş olabilir.
 
Götürün baksın hocam. Genelde tesisatta da sıkıntı olunca yanıyor.
 
Götürün baksın hocam. Genelde tesisatta da sıkıntı olunca yanıyor.

Zaten orada ilk çalıştırınca yandı sönmedi yürüttükten sonra da söndü hiç yanmadı arabayı çalıştırırken de dahil. İnce kabloyu dinamoyu çıkarırken haşat etti gibi geliyor. Diyotlara lehim yaptı. Diyot tablasında sorun olsa bile gene de çalıştırırken de olsa ışık yanardı hiç yanmıyor.
 
Ne yaptığını bilmek zor. En iyisi gidin ve baksınlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı