Fiber altyapı 1 Gbps hıza ulaşır mı?

Makaleler
12
Evde Türk Telekom altyapısına sahip fiber kablolar bulunuyor. Altyapı sorguladığımda da fiber altyapı olduğu gözüküyor. 300 Mbps destekleyen modemde ise altyapının 120 Mbps hıza kadar desteklediği yazıyor. Peki fiber, 1 Gbps ve üzeri hızlara çıkabiliyorsa neden altyapı 120 Mbps civarı destekliyor?

Yani modem kablolu internet ile 300 Mbps hızından fazla destekliyor diyorsun.

Yani 100 Mbps hızın üzerine çıkmaz mı?

Modeminizin modeli ne?
Bir de modeminize giren kabloların fotoğrafını atın.

Şu anda verdiğiniz bilgiler pek bir şey ifade etmiyor.

Modeminizin modeli ne?
Bir de modeminize giren kabloların fotoğrafını atın.

Şu anda verdiğiniz bilgiler pek bir şey ifade etmiyor.
İnternet hızı benim için yeterli. Ben sadece merak ettiğim bir soruyu sordum. Kısacası diyorum ki fiber hat olan bir yerde internet hızı bilerek düşürülebilir mi? Konunun özeti bu.

İnternet hızı benim için yeterli. Ben sadece merak ettiğim bir soruyu sordum. Kısacası diyorum ki fiber hat olan bir yerde internet hızı bilerek düşürülebilir mi? Konunun özeti bu.
Kullandığınız şey VDSL, DSLAM kilidi devreye girer hızınız düşer. İç tesisatınız kötü durumdadır hızınız düşer veya lokal kabloyu fare kemirir hızınız düşer.

Özeti bu. Sorduğunuz şey ile istediğiniz şey kel alakala. Kitap okumanızı öneririm. Biraz kendinizi geliştirmiş olursunuz.

Burada yazıyor, gayet anlaşılır ama yine beni anlamamışsın. DSLAM kilidi ile olayın alakası yok. DSLAM kilidi olsa da desteklenen altyapı hızı düşmez. Lütfen anlamadan yorum yapmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…