Türk Telekom FİBER İnternet 1 Gbps Hız

Fiber altyapılarda modem değil router kullanılıyor. Birçok kişi GPON altyapıya sahip olduğunda bu iki farklı kelimenin farkını bilmediği için router yerine modem alıp bağlayamayabiliyorlar. Modem ADSL/VDSL altyapılarda, router ise sadece fiber altyapılarda kullanılan cihazdır. Bu bilgi kirliliğini düzeltmek isterim yanlış anlaşılmasın.

Bak ben de bilmiyordum öğrenmiş oldum sağ olasın bakıyorum bugün sipariş edeceğim.

Routerin ismini hatırlamıyorum ama gerçekte görmüştüm duvarda böcek gibi duran RGB'li bir router vardı yanlış hatırlamıyorsam 6-7k civarlarında idi tavsiye ederim.

;)

Routerin ismini hatırlamıyorum ama gerçekte görmüştüm duvarda böcek gibi duran RGB'li bir router vardı yanlış hatırlamıyorsam 6-7k civarlarında idi tavsiye ederim.
Çok fazla Asus router modellerini kullandım ve deneyimledim. Zamanında teknoloji kanalları ve youtuberlar tarafından çok övgü alan Asus ROG Rapture GT-AX11000'i kullandım jelatinlerini daha sökmeden 1 hafta içinde Vatan bilgisayara iade etmiştim kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kim ping düşürüyor ve hızınızı yukarılara taşıyor bu router derse yalan söylüyordur. Ben kullandığımda tam tersine hızımı ciddi oranda düşürdü ve pingimi normalden bir tık yüksek tuttu. WTFast olayı kesinlikle yalan ve doğru düzgün çalışmıyor. İade ettikten sonra RT-AX86U aldım, ROG Rapture GT-AX11000'den hem ucuz hem de aynı işlemciyi ve rami kullanıyorlar. RT-AX86U router ROG Rapture gibi hız ve ping sorunu çıkarmadı. Asus'un çıkardığı en iyi 5 WiFi6 routerları sırasıyla yazayım 1. RT-AX86U, 2. RT-AX88U, 3. RT-AX82U, 4. RT-AX86S ve 5. RT-AX68U modelleridir. Stoklara gelirse kaçırmadan RT-AX86U alın derim. RGB'ye aldanmayın kesinlikle Haticeye değil neticeye bakın her zaman. Deneyimlerim doğrultusunda Asus router alınacaksa kesinlikle 192.168.1.1'e girdiğinizde arayüzdeki Asus'un o standart gri temalı olan modellerini alın derim en sorunsuzları onlar. ROG ve TUF temalı olan router modellerinden tamamen kaçın para tuzağı bilgisayar parçası olarak bahsetmiyorum karışıklık olmasın. Bir router'da gereksiz çok özellik olunca internet zevkini kesinlikle baltalıyor.

Ya şu yorumda ki Comnet görselli arkadaş devamlı olarak her yerde Comnet öneriyor ya arkadaş bu firma müşterilerin sorunlarını çözmeyip müşterilerinin paketlerini iptal eden bir firma kesinlikle bulaşmayın derim.

Ya şu yorumda ki Comnet görselli arkadaş devamlı olarak her yerde Comnet öneriyor ya arkadaş bu firma müşterilerin sorunlarını çözmeyip müşterilerinin paketlerini iptal eden bir firma kesinlikle bulaşmayın derim.

Ben müşteri hizmetleri olarak düşündüm

Modem olarak ASUS önerdem bu arada daha öncesinde çok fazla ASUS modem kullandım hep sıkıntılıydı şu an 1 giga sol hat ile Keenetic modem kullanıyorum kesinlikle Keenetic vadettiğini fazlasıyla veriyor.

Modem olarak ASUS önerdem bu arada daha öncesinde çok fazla ASUS modem kullandım hep sıkıntılıydı şu an 1 giga sol hat ile Keenetic modem kullanıyorum kesinlikle Keenetic vadettiğini fazlasıyla veriyor.
Keenetic evet yeni WiFi 6 router'ını deneyimleme fırsatım olmadı. Ama Keenetic'in hakkını da yiyemem. Asus'un işletim sisteminden daha iyi çalışıyor Keenetic'in işletim sistemi. Asusta donanımı iyi yapıyor. İşletim sistemi olarak Asus kendini geliştirmeli. Saydığım 5 Asus router modeli dışında alınmaz zaten.

Keenetic evet yeni Wi-Fi 6 Router'ını deneyimleme fırsatım olmadı. Ama Keenetic'in hakkını da yiyemem. ASUS'un işletim sisteminden daha iyi çalışıyor Keenetic'in işletim sistemi. ASUS'ta donanımı iyi yapıyor. İşletim sistemi olarak ASUS kendini geliştirmeli. Saydığım 5 ASUS router modeli dışında alınmaz zaten.

Ben WI-FI6 modemleri gelene kadar idare etmesi için Keenetic Ultra aldım + Keenetic Hero aldım Hero'yu salona koydum mesh sistemi olarak kullanıyorum hiçbir konuda üzmedi daha donanım olarak da çok bir fark yok aslında eğer acil değil ise kenneticin daha iyi WI-FI6 modemleri yakın zamanda gelir Türkiye'ye onlardan almanızı öneririm.

Ben WI-FI6 modemleri gelene kadar idare etmesi için Keenetic Ultra aldım + Keenetic Hero aldım Hero'yu salona koydum mesh sistemi olarak kullanıyorum hiçbir konuda üzmedi daha donanım olarak da çok bir fark yok aslında eğer acil değil ise kenneticin daha iyi WI-FI6 modemleri yakın zamanda gelir Türkiye'ye onlardan almanızı öneririm.
Yok zaten Asus RT-AX86U'yu değiştirmeyi düşünmüyorum. VDSL altyapım varken kullanıyordum Keenetic Hero DSL'i cidden çok iyidi.

Yok zaten ASUS RT-AX86U'yu değiştirmeyi düşünmüyorum. VDSL altyapım varken kullanıyordum Keenetic Hero DSL'i cidden çok iyiydi.

Aynen bende VDSL altyapıda ASUS kullanıyordum modem kitleniyordu Hero DSL'e geçtim dünyam değişti sonrasında fiber gelince 1 giga hat bağlattım onun için Ultra modelini aldım şu an sorunsuz kullanıyorum şahsen artık Keenetic dışında modem tercih etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı