Evde Türk Telekom altyapısına sahip fiber kablolar bulunuyor. Altyapı sorguladığımda da fiber altyapı olduğu gözüküyor. 300 Mbps destekleyen modemde ise altyapının 120 Mbps hıza kadar desteklediği yazıyor. Peki fiber, 1 Gbps ve üzeri hızlara çıkabiliyorsa neden altyapı 120 Mbps civarı destekliyor?
Eki Görüntüle 1511220
Burada yazıyor, gayet anlaşılır ama yine beni anlamamışsın. DSLAM kilidi ile olayın alakası yok. DSLAM kilidi olsa da desteklenen altyapı hızı düşmez. Lütfen anlamadan yorum yapmayın.
Eki Görüntüle 1511220
Burada yazıyor, gayet anlaşılır ama yine beni anlamamışsın. DSLAM kilidi ile olayın alakası yok. DSLAM kilidi olsa da desteklenen altyapı hızı düşmez. Lütfen anlamadan yorum yapmayın.
Sen de halen olayı anlamadan yorum yapıyorsun. Benim hiçbir cümlemde altyapımın 120 Mbps desteklediğiyle ilgili bilgi geçmez. Ben modemin bu bilgiyi sunduğunu söylüyorum. Bunun doğruluğu ile ilgili konu açtım ama olayı farklı yerlere taşıyorsunuz.
Sen de halen olayı anlamadan yorum yapıyorsun. Benim hiçbir cümlemde altyapımın 120 Mbps desteklediğiyle ilgili bilgi geçmez. Ben modemin bu bilgiyi sunduğunu söylüyorum. Bunun doğruluğu ile ilgili konu açtım ama olayı farklı yerlere taşıyorsunuz.
Modem bu bilgiyi sunuyorsa altyapınız fiber değil, VDSL kullanıyorsunuz, 1000 Mbps alamazsınız.
Hattınız fiber değil yani.
Daireye kadar gelen FTTH fiber GPON altyapı 2500 Mbps download ve 1250 Mbps upload destekliyor, ara değerler yok.
Ara değerler için hız limiti uygulanır, bunu modemden göremezsiniz.
Fiber tek bir altyapı türü değil.
Fiberin de türleri var.
Eğer Türk Telekom'un fiber diye yutturduğu FTTC altyapıdan bahsediyorsanız bunlar fiber değil, standart VDSL.
Gerçek fiberde:
Şu anda Türkiye'de kullanılan GPON fiber 2500 Mbps download ve 1250 Mbps upload destekliyor.
10GPON ise 10 Gbps simetrik destekliyor.
GPON yerine aktif fiber kullanırsanız şu anda en hızlı SFP modülü simetrik 400 Gbps'e kadar destekliyor.
Ama şu anda Türk Telekom en fazla 100 Gbps veriyor.
Bu altyapı türü Metro Ethernet olarak geçiyor.
Aktif fiber ile multi mod türleri veya single mod türleri fiber kablo kullanman da hız ve menzilini etkiler.
Kısaca aktif fiberde alacabileceğiniz maksimum hızı, kullandığınız SFP modülü ve kullandığınız fiber kablo belirler.
Telekom altyapısıyla bana 5 Mbps veren firmayı övüyorsunuz da ben neden Telekom'da aynı altyapıyla 200 Mbps paketimin 200 Mbps'sini de alabiliyorum ? İç tesisatta problem varsa Telekom bana nasıl bu hızı verebiliyor ?
Telekom altyapısıyla bana 5 Mbps veren firmayı övüyorsunuz da ben neden Telekom'da aynı altyapıyla 200 Mbps paketimin 200 Mbps'sini de alabiliyorum ? İç tesisatta problem varsa Telekom bana nasıl bu hızı verebiliyor ?