Fiber altyapı süreci

Benim gibi evi satın alanlarda var. Ha kiradasındır mantıklı olur.


Sitedeki herkes supreronline istediği için. Her türlü zorlarsam herkesi gelir.
o biraz zor olur sitelere galba gelmiyorlar başka konularda gelmyior denmişti ama sen yine şansını dene ben türknette denedim bizim ev müstakil ev yani villa gibi oraya geldi 30 35 güne kutu takacaklar sonrada gpon u takıp internet i verecekler
@Vavien. Hocam en azından VDSL kullanıyorsunuz bizde o da yok. Ayrıca ücretli olarak proje de yapıyorlar. Bunlar bana öyle teklif ettiler, ben de kabul etmedim tabii ki. Onlara vereceğim parayla yeni ev alırım. Sizin çok yakınınızda ise belki düşük bir ücret ile çekerler.
ücretli iyiymiş
 
Yani evimi yıkıp tekrar yapmalıyım.
Allah Allah. Çok ilginç. Bir daha öyle derse videoya kaydedin hepsini.
Öyle bir şey yok. Tabii bina çürük değilse. Sosyal medya üzerinden (özellikle Twitter) açıkça yaptıkları sahtekarlığı yaz. Tutuşacaklardır.
Sosyal medya üzerinden İstanbul'da oturuyorsan Mesut Çevik, Aydın Ağaoğlu ve Taylan Yıldız'a da yaz.
Her ay onlarca TL ödediğinizi unutmayın.
Bina yerine çalı sağlamlığında bir yerde oturmuyorsanız öyle yapmamaları lazım. İnanmıyorsanız binamdan numune alıp ölçüm yapın deyin.
 
Allah Allah. Çok ilginç. Bir daha öyle derse videoya kaydedin hepsini.
Adamın binasında adamın videosunu çekmeme izin vermezler. Çeksem ne olacak? Şişli'deki müdürlük binasındaki en yetkili adamdan bahsediyoruz. Adam bunu diyebiliyorsa kendine bir şey olmayacağını da biliyordur. "İt iti ısırmaz." diye bir laf vardır. Ona bir şey olmaz.

Ben anlatamadım sanırım. Olay binanın sağlamlığı değil. Eski olması da değil. Olay binanın (atıyorum) 2018'den sonra yapılması. Aynı lafı 2018'den sonra yapılan tüm binalar için diyorlar. Koca mahallede toplasan 10 binada anca kutu vardır.
VDSL olarak getirdiler ama ne hikmetse (kendileri de bilmiyor) hala ADSL hızı alıyorum. Sabit 16 Mbps verirlerken bile SNR Margin değerim 6-9 arası. Karşı dairede altyapı sorgulayınca 70-80 Mbps. Bende 16-17 Mbps. Sadece bende değil. Yaptığım rastgele sorgulara göre binaların %10-15'i böyle. Diğerleri en kötü 50 Mbps alırken gariban tayfa ADSL alıyor.

ADSL modem kullanmam ile alakası olduğunu düşündüm başta. Ama SNR Margin değerinin bu kadar kötü olması ve ADSL de olsa teoride 24'e kadar yolunun olması sebebiyle sanmıyorum.
Hat üzerime olmadığı için gidip terör estiremiyorum da. 20 yılda babamı bir kere götürebildim. Bir daha götürmem için bir 20 yıl daha gerekir herhalde.
 
@Vavien. hocam bu konuya da bakarsanız Türk Telekom kadar saçma projelendirme yapan bir firma daha görmedim.
Zaten yeni yapılan tüm binalarda yok. Ben hemşehrilik muhabbeti olduğunu düşünüyorum. Müteahhit abimiz Türk Telekom'dan tanıdıksa güzelim turuncu kablolar benim evden 2 kat masraflı olsa da çekiliyor.

Bu arada söyledim mi bilmiyorum ama bizde kazı bile olmadı. Elektrik direkleri üzerinden kablo götürdüler.
 
Merhabalar Technopat Sosyal,

Yaklaşık 5 senedir uğraşlarımın sonunda fiber altyapı konusunda fiber altyapı konusunda Türk Telekom'dan yeşil sinyaller alıyordum, 7 Mayıs'dan beridir, "proje çizildi, kazı izni bekleniyor" denilerek bugüne geldim. Bugün sokağın başında Türk Telekom tarafından kazı yapıldığını gördüm, kazı işlemini tamamladılar. Müşteri hizmetleri tarafından bilgilendirildiğimde GPON (FTTH) altyapının yapılacağını söylediler. Gerçekten yorucu ve yıpratıcı bir süreçti. Hala da bitmiş değil. Soracak ve merak eden arkadaşlar için söyleyeyim, site de değil, yaklaşık 20 senelik bir apartmanda oturuyorum. Fiber internet bu zamana kadar çevre sokaklarda olmasına rağmen benim bulunduğum sokakta yoktu, birkaç binada VDSL altyapısı gösteriyordu Türk Telekom'un sitesinden baktığımda, binaya kadar veya eve kadar fiber altyapı getirme şansını arttıran bir etken olarak sokakta hiç fiber altyapı yoksa ilk olarak başvuru yapana getiriyorlar, diğer binalar ise VDSL veya ADSL üzerinden hizmet veriliyor. Etrafta VDSL altyapı var ise bu arkadaşların fiber getirme şanslarının hemen hemen çok az veya imkansız gibi olduğunu düşünüyorum en azından apartmanlar için bu böyle. Sokağımda benim gibi uğraşan biri olduğunu düşünmüyorum, kimseden imza falan toplamadım, sadece mail atarak, sıkıştırarak anca bugüne kısmet oldu. Hala ADSL kullanan arkadaşlar sürekli sıkıştırsınlar, CEO'ya mail atsınlar, her gün bıkmadan, taş atıp da kolumuz yorulmuyor sonuç olarak. Superonline'a falan hiç ümit bağlayıp başvuru yapmayın çünkü sadece sitelere ve zengin kesime yatırım yapılıyor, Türk Telekom tarafına mümkün olduğunca fiber altyapı başvurusu yapın. Superonline zaman kaybı olacaktır. Altyapı başvurusu sürecine yeni başlayacak arkadaşlar merak ettiklerini yazarsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Asıl konuya gelecek olursak;

Bu kazıdan sonra nasıl bir süreç olacak ve ne kadar daha bekleyeceğim? Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Herkese teşekkürler, iyi Sosyal'ler.
Saha dolabımız altta. Bu şekil oldukça eski bir dolap. Çürümüş ağlıyor atın beni çöpe diye. Bölgemde ne kadar ev varsa her yeri TürkNet, Millenicom, Netspeed kısaca Allah ne verdiyse sorguladım hepsi 6-9-11 sonuçlarını gördüm. Yani saha dolabı olsun, kablolama kaynaklı olsun oldukça ağlıyoruz hız olarak. Mahallecek santrale maks. 1.5 KM uzaktayız. Nerelere başvurmam lazım? Kendi başıma uğraşıp mahalleye fiber getirebilir miyim? Her akşam internet kullanımı yoğun olduğu için SNR Margin değerimiz de ağlıyor. KYK yurdundaki internete bağladı iyice altyapımız. Bu konuda ne yapabilirim? Kendi başıma mahalleye fiber ya da hiç değilse VDSL2 falan getirtebilir miyim bu durumda? Online eğitim görüyoruz. İnternet hızı çok önemli bu konuda.
20201224_144416.jpg20201224_144411.jpg
 
Merhabalar arkadaşlar. Biraz önce binama kadar fiber turuncu kalın kabloyu çektiler. Bu arada hiç internet altyapısı olmayan 4 katlı bir binada ikamet ediyorum. Bundan sonraki süreci anlatabilir misiniz tecrübeli arkadaşlar?
 
Merhabalar arkadaşlar. Biraz önce binama kadar fiber turuncu kalın kabloyu çektiler. Bu arada hiç internet altyapısı olmayan 4 katlı bir binada ikamet ediyorum. Bundan sonraki süreci anlatabilir misiniz tecrübeli arkadaşlar?

Bina içerisine genelde siyah bir kutu koyuluyor bu kutu üzerinden dairelere sarı obk fiber kablo çekiliyor. Bazen sarı kabloyu çekmeyip gidebiliyorlar. Siz Türk Telekom'un internet sitesinden dairenizde fiber görünüyor mu bunu kontrol edin eğer görünüyorsa hangi firmadan hizmet almak istiyorsanız o firmayı arayarak abonelik başlatın.
Eğer TurkNet'e abone olmak isterseniz davet kodumu kullanmak isterseniz çok sevinirim.
 
Hocam siyah kutu koyuldu. Dairelere sarı optik kablo çekildi. Türk telekomun sitesinde şu an altyapı görünmüyo. Sisteme girilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla. Ne kadar sürer bilemiyorum. Iss konusu benim için şu an mualllak. Denizlide ikamet ediyorum. Türknetin müşterihizmetleri olmaması beni dusunduruyo açıkçası ve de Türk telekoma itiyo.. düşük hızlar ve yüksek fiyat olmasına rağmen en azından ariza ve muhatap bulma acısından avantajlı olur mu diye düşünmekteyim...
 
Hocam siyah kutu koyuldu. Dairelere sarı optik kablo çekildi. Türk Telekom'un sitesinde şu an altyapı görünmüyor. Sisteme girilmesi gerekiyor anladığım kadarıyla. Ne kadar sürer bilemiyorum. ISS konusu benim için şu an mualllak. Denizlide ikamet ediyorum. TurkNet'in müşterihizmetleri olmaması beni dusunduruyor açıkçası ve de Türk telekoma itiyor. Düşük hızlar ve yüksek fiyat olmasına rağmen en azından ariza ve muhatap bulma acısından avantajlı olur mu diye düşünmekteyim...

Anladım hocam açıkçası TurkNet'te neredeyse sorun yaşamadım fiber olduğu için yaşadığımda Online işlemlere bıraktığımda ekipler direk irtibate dahi geçiyorlar. TurkNet'i düşündüğünüzde bana haber verirseniz yardımcı olmak isterim.
Saygılarımla
 

Geri
Yukarı