Fiber altyapıda hangi ISS kullanılmalı?

Şimdiden güle güle kullanın.
Eğer aklınıza takılan bir sorunuz olursa Technopat Sosyal'e özel TurkNet müşteri temsilcileri var. Doğrudan onlar ile iletişime geçebilirsiniz. Burada hep görüyorum, insanlara gerçekten çok yardımcı oluyorlar sağ olsunlar.

@500498 @TurkNet Destek Ayşegül @TurkNet Destek Tutku
Türk.net başvurumu tamamladım. Şuan Türk Telekom kullanıyorum internetim bağlandı bu gün. Türk.net kuryesi geldiğinde gerekli belgeleri imzalamamı istediler, kimlik ön arka fotokopisini de yolladım ve kodunuzu da kullandım. Muhtemel size bilgi verilmiştir zaten.

Türk.net başvurumu tamamladım. Şuan Türk Telekom kullanıyorum internetim bağlandı bu gün. Türk.net kuryesi geldiğinde gerekli belgeleri imzalamamı istediler, kimlik ön arka fotokopisini de yolladım ve kodunuzu da kullandım. Muhtemel size bilgi verilmiştir zaten.
Merhabalar, çok keyifli kullanımlar dileriz 😇 Aramızda olduğunuz için çok mutluyuz 🥳

İstanbul konumum.

Şimdi anlamadığım bir şey var. Ofdk kabini takılmaz ise nasıl bir hizmet alacaksınız?

Ofdk kutusu FTTH altyapı için vazgeçilmez pasif ekipmandır.

Ofdk kabini yoksa site dışına kurulabilecek tek şey t3, T7 kabine kadar gelen fiberin FTTC/N şeklinde VDSL sinyallerine dönüştürülüp verilmesi şeklinde olur. Bu da bildiğimiz VDSL oluyor. Fiber DSLAM cihazdan itibaren biter.

Tabii belki de ofdk kabinini siz göremiyorsunuzdur. Belki sığınak katına ya da yangın merdiveni boşluğuna vs yerleştirilmiştir. Açıkçası ben VDSL bir altyapı sunacaklarını hayal bile edemiyorum.

Şu olabilir, kabloları görmüyorum diyebilirsiniz. Eğer fiberoptik kablolar bina içinden yapılırken çekildiyse tam telefon prizini delip içinden sarı ince fiberoptik kablo geçirmiş olabilirler. Böylece bu kablo evin içinde gezmeden direkt belli bir yerde durur. Eski binalarda bu kablonun yeri büyük bir problemdir. Çünkü bu kablo kırılmaya karşı hassastır.

Böyle büyük bir siteye tutup VDSL yapıyorsalar bu felaket.

Tekirdağ'da bildiğim kadarıyla çorlu'da özellikle Superonline gayet iyi bir altyapı ağı sunuyor sitelere. Eğer Türk Telekom gerçekten de VDSL sunarsa bütün site birlik olun Sol'e başvurun. Tabii keşke TurkNet gelse sitenize ama sanırım TurkNet Antalya, Kocaeli, Muğla, Çanakkale illerinde yatırıma başladı.

Yanlış bilmiyorsam bu sene çorlu süleymanpaşa içinde de altyapı dönüşümü yapmayı planlıyorlar. Site sakinleri olarak GigaFiber başvurusu sayfasında site bilgilerinizi TurkNet'e gönderirseniz belki proje kapsamında değerlendirilir. Şahsen sitede yaşıyor olsam ilk yapacağım başvurulardan biri olurdu TurkNet GİGAFİBER/FTTH.

@High Sierra dediğim gibi internet şu an bağlandı, altyapı sorgulaması yapınca çıkıyor artık ve VDSL2 veya VDSL değil. Fiber olarak yazıyor direkt, FTTH altyapısı var yani. GigaFiber için dediğiniz gibi Türk.Net'in kendisinin altyapıya yönelik çalışma yapması gerekiyor. Bunun için başvuracağız, bilgilendirdiğiniz için sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı