Fiber İnternete Geçmek İçin Gerekenler

Uğurcan Gürler

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Vodafone Net ADSL kullanıyorum. Fibere geçmek istiyorum, ama bunun için ne gerekli? Bana daha önce binanızda hem fiber, hem de ADSL var denilmişti. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternet hizmetinizi Vodafone Net üzerinden almaya devam etmek istiyorsanız. Vodafone Net Müşteri Hizmetlerini arayarak talebinizi iletebilirsiniz. Mevcut taahhütname bir engel teşkil etmiyorsa fiber internete geçebilirsiniz. Ancak farklı bir firmadan hizmet almak istiyorsanız (örn. Superonline), Öncelikle (varsa) varolan taahhütnameyi iptal etmeniz gerekmekte. Ancak bu durumda aylık indirim bedeli, kurulum ücreti vs. masraflar ödemeniz gerekmektedir. Bu masrafları ödedikten sonra geçmek istediğiniz firmaya başvurarak fiber altyapınız olması halinde fiber hızında internet bağlatabilirsiniz.

İnternet hizmetinizi Vodafone Net üzerinden almaya devam etmek istiyorsanız. Vodafone Net Müşteri Hizmetlerini arayarak talebinizi iletebilirsiniz. Mevcut taahhütname bir engel teşkil etmiyorsa fiber internete geçebilirsiniz. Ancak farklı bir firmadan hizmet almak istiyorsanız (örn. Superonline), Öncelikle (varsa) varolan taahhütnameyi iptal etmeniz gerekmekte. Ancak bu durumda aylık indirim bedeli, kurulum ücreti vs. masraflar ödemeniz gerekmektedir. Bu masrafları ödedikten sonra geçmek istediğiniz firmaya başvurarak fiber altyapınız olması halinde fiber hızında internet bağlatabilirsiniz.

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim. Peki ayrı bi kablo falan geçecekmi binaya ? Yoksa direk aynı koblo ile bağlanmaya devammı edecem ?

Daha önce hiç bağlatmadığım için tam bir bilgim yok maalesef. Ama altyapı farklı olduğundan kablo da farklı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca fiber internet uyumlu modeminizi talep etmeyi unutmayın. Muhtemelen modem değişimi esnasında kurulum servis tarafından yapılır.

Daha önce hiç bağlatmadığım için tam bir bilgim yok maalesef. Ama altyapı farklı olduğundan kablo da farklı olacaktır diye düşünüyorum. Ayrıca fiber internet uyumlu modeminizi talep etmeyi unutmayın. Muhtemelen modem değişimi esnasında kurulum servis tarafından yapılır.

Şu an kullandığım modem TP-LINK TD-W8961N 300Mbps fiber desteklimi acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazınız maks. ADSL2+ desteği vermekte. Maalesef VDSL ve Fiber desteği yok. Muhtemelen anlaşmalı olduğunuz internet sağlayıcınız size bir modem temin edecektir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı