Fiber kablo ile VDSL internet kullanılır mı?

HACKERY

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yeni eve taşındım eve girdiğimde salonda single mod fiber kablo var. Ben Türknet'ten VDSL hizmeti alıyorum bu kabloyu nasıl modeme takarım? Ya da Converter mi gerek?
IMG-20181212-WA0018.jpg
IMG-20181212-WA0019.jpg

Bir de böyle merak ettim eve kadar fiber kablo çekip bunu neyde kullanıyorlar? Hangi internet böyle eve kadar fiber çekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Sizin kullandığınız FTTH Fiber internet oluyor. Santraldeki OLT cihazından çıkan fiber optik kablo, direkt olarak evinize kadar geliyor kısaca. Bunu VDSL2 yapamazsınız çünkü interneti VDSL2 olarak alabilmeniz için, yakınlarınızda VDSL destekli bir saha dolabı olması gerekir. Saha dolaplarına kadar fiber optik kablo çekilir, saha dolabı ise evinize fiber kablo değil, bakır kablo olarak interneti verir. Sizdeki durum bambaşka. Santralden direkt evinize kadar fiber optik kablo çekmişler size. Bu bağlamda bunu dönüştürebilmek için ONT adı verilen cihazlardan var. Onlara bakmanız lazım. TürkNet ile görüşün.

Not: TürkNet ADSL ve VDSL hizmetleri destekliyor diye biliyorum. Yani sizin altyapı FTTH gerçek fiber olduğu için, TürkNet belki size bu hizmeti sağlayamaz. Ancak özel bir anlaşma yaparak yinede görüşebilirsiniz. Ancak TürkNet size 100 Mbps'ten daha yüksek hız tanımlamayacaktır büyük ihtimalle. Zaten TürkNet'in kendi altyapısında FTTH fiber optik altyapı yok. Olsa bile o da sadece Kurumsallara özel sunuyorlar.

Merhaba arkadaşlar. Yeni eve taşındım eve girdiğimde salonda single mod fiber kablo var. Ben Türknet'ten VDSL hizmeti alıyorum bu kabloyu nasıl modeme takarım? Ya da Converter mi gerek?
Eki Görüntüle 351023Eki Görüntüle 351024

Bir de böyle merak ettim eve kadar fiber kablo çekip bunu neyde kullanıyorlar? Hangi internet böyle eve kadar fiber çekiyor? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bende merak ediyorum, Türk Telekom'un fiber kablosunu Türknet kullanabilir mi acaba fiber hizmetini direkt bu şekilde alamaz mıyız? Türknet veya başka iss tarafından öğrenebilir misin?

Merhaba arkadaşlar. Yeni eve taşındım eve girdiğimde salonda Single mod fiber kablo var. Ben TurkNet'ten VDSL hizmeti alıyorum bu kabloyu nasıl modeme takarım? Ya da converter mi gerek?
Eki Görüntüle 351023Eki Görüntüle 351024

NetSpeed 50 Mbps fiber interneti 76 TL'ye veriyor. O fiber kabloyu takacağın modemde Türk Telekom tarafından (ya da o hat hangi sağlayıcıya aitse)ücretsiz veriliyor.

FİBER Tarifeler - Netspeed İnternet

Sizin kullandığınız FTTH fiber internet oluyor. Santraldeki olt cihazından çıkan fiber optik kablo, direkt olarak evinize kadar geliyor kısaca. Bunu VDSL2 yapamazsınız çünkü interneti VDSL2 olarak alabilmeniz için, yakınlarınızda VDSL destekli bir saha dolabı olması gerekir. Saha dolaplarına kadar fiber optik kablo çekilir, saha dolabı ise evinize fiber kablo değil, bakır kablo olarak interneti verir. Sizdeki durum bambaşka. Santralden direkt evinize kadar fiber optik kablo çekmişler size. Bu bağlamda bunu dönüştürebilmek için ont adı verilen cihazlardan var. Onlara bakmanız lazım. TurkNet ile görüşün.

Not: TurkNet ADSL ve VDSL hizmetleri destekliyor diye biliyorum. Yani sizin altyapı FTTH gerçek fiber olduğu için, TurkNet belki size bu hizmeti sağlayamaz. Ancak özel bir anlaşma yaparak yine de görüşebilirsiniz. Ancak TurkNet size 100 Mbps'ten daha yüksek hız tanımlamayacaktır büyük ihtimalle. Zaten TurkNet'in kendi altyapısında FTTH fiber optik altyapı yok. Olsa bile o da sadece kurumsallara özel sunuyorlar.

Teşekkürler.

Bende merak ediyorum, Türk Telekom'un fiber kablosunu TurkNet kullanabilir mi acaba fiber hizmetini direkt bu şekilde alamaz mıyız? TurkNet veya başka ISS tarafından öğrenebilir misin?

ADSL hattını kullanır TurkNet ama fiber hattını kullanmıyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı