Fiber kabloyu odaya uzatmak

Makaleler
12
Öncelikle bana nedenini sormayın veya farklı bir çözüm sunmayın. Sadece soracağım soruya odaklanın.

Ben önceden modemi odama kurardım. Çünkü VDSL altyapısı evin her yerinde mevcuttu. Fiber kablo ise salona döşendi. Fiber internete geçtim ve bu sebeple salondan odaya modemden bilgisayara kadar lan kablosu döşedim. Gayet güzel oldu.

Benim odam ortada bulunuyor. Bu durum odası uzak olanların internete kablosuz bağlanmasını zorlaştırıyor. Her ne kadar menzil uzatıcı veya ağ adaptörü olsa da ben yine de hattı fiber kablo ile odama döşemek istiyorum. Karar kesin, bana başka çözüm önermeyin.

Benim sormak istediğim soru ise bu işi Türk Telekom ekibi mi yoksa ustaların mı yaptığı? Fiber kablo aldım diyelim, bu iş nasıl olacak? Ne yapmam lazım? Hangi ekiplere ulaşacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom ekipleri Fiber Füzyon Birleştirici ile gelip kabloya ek yapıyorlar. Kendi başınıza yapabileceğiniz bir şey değil maalesef ekiplere bildirmeniz gerekiyor. Yapan bazı ustalar fiber splitter ile uzatıyorlar ama dayanaklı olmuyor hemen bozuluyor.

Fiber kabloya ek yapmak için özel kaynatma aparatları var. Bu nedenle bir usta çağırmalısın. Ev içi ile Telekom ilgilenmez .ünkü senin isteğin ekstra bir işlem. Parasıyla da olsa gelmiyorlar diye biliyorum ama ekiple iletişime geçersen bazıları yardımcı olmak adına yapıyorlar. Ya da fiber uzatma kabloları var bildiğim kadarıyla. Onlardan biriyle uzatabilirsin.

Bu tarz bir adaptör ile iki fiber ucu bağlanabilir. Yani salondaki kablonun bir ucunu buna bağlayıp diğer ucuna da yeni fiber kablo alıp odana kadar uzatabilirsin.

Ya da eğer hazır kablo uzunluğu yetiyorsa elektrikçi çağırıp salondaki kabloyu geri çekip odana uzatabilirsin. Eğer kablo uzunluğu yetmiyorsa komple yeni, daha uzun bir kablo alıp yine elektrikçi yardımı ile odana çekebilirsin. Kaynak işleriyle uğraşmaya gerek yok.

Hocam şimdi yapacağınız 2 şey var. Ya bir uzatma kablosuyla uzatacaksınız ya da bir kablo alacaksınız yeterli miktarda ve bir elektrikçiye uzattıracaksınız. Tabi o kablo evde bir yerlerden geçmeli ama kesinlikle kırılıp sıkıştırılmamalı. Özenli bir şekilde çekilmeli ve sonrasında kabloya fazla müdahale edilmemeli. Telekomdakiler bile modemi fazla oynatmamanızı tavsiye eder fiberi modeme taktıktan sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…