Fiber kutusu ve dairede fiber kutusu olan binaya fiber aktif olmuş mudur?

liberalkarınca

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar binada TT fiber kutusu var hatta dairede de fiber kablosu var telefon çıkışından geliyor. Fakat altyapı sistemde gözükmüyor sadece Göknet'in sitesinde gözüküyor sanırım aktif değil henüz anlamadım. Bilgi verebilir misiniz? Çünkü TT çok ilgisiz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-01-22-23-38-32-981_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    Screenshot_2023-01-22-23-38-32-981_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg
    80,3 KB · Görüntüleme: 112
  • IMG_20230123_115435.jpg
    IMG_20230123_115435.jpg
    45,9 KB · Görüntüleme: 89
  • IMG_20230123_224817.jpg
    IMG_20230123_224817.jpg
    259,3 KB · Görüntüleme: 100
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar binada TT fiber kutusu var hatta dairede de fiber kablosu var telefon çıkışından geliyor. Fakat altyapı sistemde gözükmüyor sadece Göknet'in sitesinde gözüküyor sanırım aktif değil henüz anlamadım. Bilgi verebilir misiniz? Çünkü TT çok ilgisiz.

Bu konuda gerekilen bilgi verilmiş aynı konuyu bir daha açmaya gerek yok müdürlüğe gidin orada size daha iyi bilgi verirler.

Hocam sayın @dako121 nickli arkadaşımızın da dediği gibi ilgili konuda yanıt verilmiş, bence de tekrar bir konu açmaya gerek yok. Ama illa istiyorsanız ben de birkaç kelam etmek isterim.
Fiber dağıtım kutusu yerleştirildiğine göre kısa süre içerisinde altyapı aktif hale gelir. Göknet'in altyapı sorgu servisi detaylı bilgiler verdiği için ben de seviyorum ama bazen böyle tutarsız davranabiliyor. Çok denk geldim altyapı aktifleşmemesine rağmen aktifmiş gibi gösterebiliyor. Siz birkaç farklı siteden de altyapı sorgulaması yapmaya devam edin, hepsinde birden aktif göründüğünde hakikaten aktifleşmiş demektir.
Dairede fiber kablonun bulunması bir anlam ifade etmez. Müteahhit iç tesisatı OBK (ikinci fotoğrafta gördüğümüz ince sarı kablo) ile döşetmiş ne güzel. Ama bu demek değildir ki fiber altyapı da hemen hazır olacak. Birkaç test ve kontrolden sonra aktifleştirilir kafanızı yormayın. Sadece biraz sabır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı