Fidye virüsü temizleme

Texrtwind

Decapat
Katılım
12 Aralık 2019
Mesajlar
363
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Daha önceden neredeyse bütün program-oyunlara korsan olarak ulaşıyordum. Fakat bilgisayarım öyle kötü bir sistem değil. Biraz düşündüm ve bilgisayara temiz kurulum yapmaya karar verdim artık her şeyi satın alarak kullanayım dedim. Herhangi bir virüsten etkilendiğim için değil, artık lisanslı ürün kullanmak için. En kötü deneme süresini uzatan yöntemlerle idare ederim dedim ve formatını sadece "C" diskine attım. Sonra bir pişmanlık geldi ama hadi neyse dedim :D Tamam güzel herhalde bir şey kalmamıştır diye gittim oynadığım oyunları parayla satın aldım, Bitdefender internet security aldım, Adobe programları da kullanıyorum hepsini cebimden ödeyerek lisansladım. Windows'u bile internette satılan key'ler ile lisansladım 20 lira falan işte :D Dün akşam bilgisayarı içim rahat kapattım.
Fakat sabah bir açtım bilgisayarı bir de ne göreyim Windows Defender Ransom:Win32/Cobra uyarısı verdi. Sonra temizle dedim temizledi. "Sözde". Tabi bitdefender'ı ondan sonra yükledim zaten format atmadan önce korsan kullanmayacağım bir şey olmaz diye düşündüm. Tarattım bir güzel Bitdefender internet security ile fakat sadece Keygen buldu. Malum cracklerken kalmış herhalde "D" diskinde. Başka bir şey yok dedi. Şu anda bir dosyayı silmeye çalışıyorum mesela media encoder'ın korsan versiyonu D diskinde silinmiyor. Bitdefender file shredder da silmiyor. Windows.old klasörü var o da doğru düzgün silinmiyor. Eskiden kalma şeyleri silemiyorum tam olarak. Bu virüs belirtisi mi bilmiyorum fotoğrafını koyarım. Bir diğer sorum windows.old'dan virüs bulaşır mı. Artık şu beladan kurtulmak istiyorum tertemiz başlangıç yapayım. Ne önerirsiniz. Sanırım D diski ile birlikte bir daha format atmam gerek. Ama windows.old'dan biraz kıllandım. Ne dersiniz?

Düzenleme:
Bitdefender'ı bir daha kontrol ettim ve virüs bulamasa da olağan dışı aktiviteler tespit ediyor. 4 Tane bu uyarılardan verdi. Sağlam bir backdoor yemişim herhalde. 2-3-4 ve 5. resimler tespit ettikleri. 1. resim anormal bir şekilde dosya silinememesi. Sürekliuyarılara fix diyorum yeniden çıkıyorlar. Keylogger vs. olabilir. Koruma sadece aktiviteyi tespit ediyor. Virüsü bulamıyor. :(

 

Dosya Ekleri

  • Alıntı.PNG
    Alıntı.PNG
    16,9 KB · Görüntüleme: 40
  • 1.PNG
    1.PNG
    19,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 2.PNG
    2.PNG
    15,3 KB · Görüntüleme: 36
  • 3.PNG
    3.PNG
    12,2 KB · Görüntüleme: 43
  • 4.PNG
    4.PNG
    12,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı